Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejenom jednotlivci, ale i firmy. Rusové ve velkém prchají do Dubaje

Burdž Chalífa
Pixabay
Petra Jansová
pej

Bohatí Rusové do Dubaje nejezdí jen kvůli nákupu nemovitostí, ve velkém tam přesouvají i celé firmy, upozorňuje server BBC.

Reklama

Odhaduje se, že po vpádu na Ukrajinu opustily Rusko stovky tisíc lidí, přesné údaje ale nejsou k dispozici, píše BBC.

Únikovou destinací prchajících Rusů jsou i Spojené arabské emiráty, které se k sankcím nepřidaly a rovněž nezaujaly otevřený kritický postoj vůči Moskvě.

"Od té doby, co začala válka, dostáváme od Rusů pětkrát více poptávek. Mají obavy z blížícího se ekonomického kolapsu. Proto se stěhují sem, aby zabezpečili své jmění," řekl George Hojeige, šéf agentury Virtuzone, která v Dubají pomáhá klientům s přesunem podnikání.

Vila v Dubaji, ilustrační foto

Zájem o dubajské nemovitosti zatím neutichá

Dubajský realitní trh zažívá nejaktivnější začátek roku v historii. Jen za letošní březen se na trhu uskutečnilo více obchodů než za celý první kvartál loňského roku. Luxusní projekty rezidenčních nemovitostí se vyprodávají na několik let dopředu.

Přečíst článek

Dubaj se stává útočištěm ruských firem

Bohatí Rusové prchají před dopady západních sankcí uvalených kvůli invazi na Ukrajinu i do Spojených arabských emirátů, kde prudce stoupl zájem ruských kupců o nemovitosti. Nápor ze strany ruských podnikatelů hlásí i agentury, které pomáhají s přesunem firem. Napsal o tom server BBC, podle kterého za první tři měsíce letošního roku stoupl prodej realit ruským kupcům o 67 procent.

Odhaduje se, že po vpádu na Ukrajinu opustily Rusko stovky tisíc lidí, přesné údaje ale nejsou k dispozici. Jedním z míst, kam bohatší Rusové míří, jsou i Spojené arabské emiráty, které se nepřidaly k sankcím kvůli invazi a nevystupují kriticky vůči Moskvě.

Igelitový pytlík - ilustrační foto

Emiráty jdou do boje s emisemi. Abú Dhabí zakáže igelitové pytlíky

Abu Dhabí není první emirát, který jde do boje s plastovým odpadem. Již dříve oznámil Dubaj, že od letošního léta zpoplatní jednorázové igelitové sáčky.

Přečíst článek

"Od té doby, co začala válka, dostáváme od Rusů pětkrát více poptávek. Mají obavy z blížícího se ekonomického kolapsu. Proto se stěhují sem, aby zabezpečili své jmění," řekl George Hojeige, šéf agentury Virtuzone, která v Dubají pomáhá klientům s přesunem podnikání.

A značném přesunu Rusů do Dubaje svědčí i zájem o tamní nemovitosti, některé realitní kanceláře najímají další a další rusky mluvicí makléře.

Podle serveru Bloomberg realitní nákupy movitých Rusů v Dubaji vzrostly od ledna do března meziročně o 67 procent.  V žebříčku podle národnosti kupců sestaveném realitní agenturou se tak Rusové vyšplhali na páté místo, o dvě příčky výše než před rokem. 

„Bohatí ruští zákazníci chtějí z větší části prémiové výhledy na pláž,“ řekl Bloombergu generální ředitel Betterhomes Ryan Mahoney. Mezi oblíbené čtvrti patří dubajský slavný uměle vytvořený ostrov Palm Džumeira, kde jsou ke koupi nemovitosti v hodnotě mnoha milionů dolarů.

Dubrovník

Čeští chataři přesídlili k moři. Je to levnější než na Šumavě

Kvůli razantnímu nárůstu cen tuzemských nemovitostí a snaze vyhnout se znehodnocení peněz vinou inflace stále více Čechů dává přednost investici do realit v zahraničí. Byt u moře už není jen výsadou milionářů, říká tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý.

Přečíst článek

Sambuca di Sicilia

Dům za jedno euro? Nakonec se dražily za tisíce

Sen nebo realita? Tak řada lidí mohla vnímat v roce 2019 akci sicilského městečka, které se rozhodlo prodat desítku domů za pouhé jedno euro. Zájem předčil očekávání a v druhé vlně se jednotlivé nemovitosti dražily i za tisíce eur. Nyní mají objekty nové majitele, a to převážně ze Severní Ameriky, upozorňuje server CNN.

Přečíst článek


 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek
Ras Al Khaimah

Dubaji roste konkurence. V nejsevernějším emirátu se rodí Las Vegas Perského zálivu

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme