Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Exšéf zkrachovalé kryptoburzy FTX byl zatčen na Bahamách

Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX
ČTK
 ČTK

Úřady na Bahamách na základě americké žádosti zadržely Sama Bankmana-Frieda, zakladatele a ředitele americké kryptoměnové burzy FTX, která minulý měsíc zbankrotovala. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na newyorského federálního prokurátora Damiana Williamse. Ten také avizoval, že budou oznámeny nové informace ohledně trestního stíhání Sama Bankmana-Frieda. Ten má být podle bahamské policie dnes předveden před soud na karibském ostrově.

Reklama

Bývalý šéf FTX už měsíc vystupuje v médiích, přestože mu hrozí soudní proces kvůli podvodu po pozoruhodném krachu firmy, oceňované na počátku roku na 32 miliard dolarů (asi 738 miliard korun), poznamenala agentura AFP.

Bitcoin ztrácí na hodnotě.

Až na konci dlouhé fronty. Kolaps kryptoburz ožebračil naivní investory

Drobní investoři, kteří vsadili na bitcoin a další kryptoměny, se po pádu velkých kryptoburz nemohou dostat ke svým penězům.  

Přečíst článek

Generální prokurátor Baham Ryan Pinder předpokládá, že Spojené státy požádají o vydání zadrženého třicátníka. Zveřejněné komuniké také cituje vyjádření bahamského premiéra Philipa Davise, že obě země sdílejí zájem vyvodit odpovědnost vůči osobám spjatým s FTX, které zřejmě zradily důvěru veřejnosti a porušily zákon. Bahamy povedou vlastní vyšetřování.

Sam Bankman-Fried měl dnes vystoupit před výborem Sněmovny reprezentantů, stejně jako nový šéf FTX John Ray, který bankrot přičetl "naprostému selhání" bývalého vedení.

Americká půjčovna kryptoměn BlockFi vyhlásila 28. 11. 2022 bankrot. Stala se tak další obětí pádu kryptoměnové burzy FTX ze začátku tohoto měsíce, který vyvolal nestabilitu na trhu s kryptoměnami.

Další kostka v padajícím kryptodominu. Bankrot vyhlásila kryptoměnová půjčovna BlockFi

Americká půjčovna kryptoměn BlockFi vyhlásila bankrot. Stala se tak další obětí pádu kryptoměnové burzy FTX ze začátku tohoto měsíce, který vyvolal nestabilitu na trhu s kryptoměnami. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek

Úřady se snaží objasnit roli Bankmana-Frieda v bankrotu FTX, který otřásl celým odvětvím kryptoměn. Americká kryptoměnová burza FTX vyhlásila bankrot v listopadu. Přiměla ji k tomu krize likvidity, která klienty připravila minimálně o miliardu dolarů (asi 24 miliard korun), jak nedávno uvedla agentura Reuters.

Bankman-Fried připustil, že při řízení pochybil a že nedokázal pádu FTX zabránit. Odmítl ale, že chtěl někoho podvést.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Porota amerického soudu ve čtvrtek uznala vinu zakladatele zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda

Klienty obral o miliardy. Porota uznala vinným zakladatele burzy FTX, hrozí mu desítky let vězení

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme