Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sam Bankman-Fried - informace o tématu

Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX

Sam Bankman-Fried si může oddechnout. Do vězení jde „jen“ na 25 let

Americký soud odsoudil zakladatele a bývalého šéfa zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda k 25 letům vězení, uvedly agentury. Porota už loni v listopadu uznala dvaatřicetiletého Bankmana-Frieda vinným ze zpronevěry, kterou úřady označily za jeden z největších podvodů v americké historii.

Přečíst článek

Klienty obral o miliardy. Porota uznala vinným zakladatele burzy FTX, hrozí mu desítky let vězení

Přečíst článek
Barbara Friedová, matka Sama Bankman-Frieda, míří před soud za zpronevěru v kauze FTX

Prominentní profesoři měli zpronevěřit 26 milionů dolarů. FTX žaluje rodiče Sama Bankmana-Frieda

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Zakladatel kryptoburzy FTX Bankman-Fried půjde do vězení kvůli manipulaci se svědky

Zakladatel kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried zamíří do vězení. Soudce se totiž přiklonil k žádosti federálních žalobců o zamítnutí kauce kvůli údajné manipulaci se svědky.

Přečíst článek
Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX Sam Bankman-Fried odchází 15. června 2023 od jednání soudu.

Zkrachovalá kryptoburza FTX otřásla trhem. Nyní jedná o obnovení činnosti, byť pod jiným jménem

Krach jedné z nejvýznamnějších kryptoburz FTX otřásla loni ke konci roku trhem a způsobila pád dalších firem v oboru. Nové vedení firmy nyní i přes soudní vyšetřování firmy a ztrátu miliard dolarů z účtů FTX jedna s investory o znovuobnovení provozu, i když nejspíše pod jiným jménem, uvedl The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX, čelí další obžalobě.

Podvody, spiknutí, nezákonné politické dary. Na Bankmana-Frieda se valí další obžaloba

Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX Sam Bankman-Fried a lidé z jeho okolí poskytli ve Spojených státech přes 300 nezákonných politických darů. Uvádí se to v nové obžalobě, kterou zveřejnil federální soud na Manhattanu. Bankman-Fried je obžalován ze čtyř případů podvodu a osmi spiknutí, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů napojených na Bankmana-Frieda

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) v aktivech napojených na bývalého šéfa zkrachovalé kryptoburzy FTX Sama Bankmana-Frieda. Z toho převážnou většinu tvoří akcie Robinhood, které Bankman-Fried měl údajně nakoupit za peníze uživatelů FTX, informuje server CNBC. Americké úřady případ označují za jeden z největších podvodů v historii USA.

Přečíst článek
Samuel Bankman-Fried odchází od soudu v New Yorku.

Jsem nevinný, hájil se před soudem šéf zkrachovalé kryptoburzy FTX Bankman-Fried

Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Samuel Bankman-Fried se před soudem v New Yorku označil za nevinného v případu, v němž čelí obvinění z miliardové zpronevěry. Bankamn-Fried je obviněn z osmi trestných činů. Americké úřady případ kryptoměnové burzy FTX označily za jeden z největších podvodů americké historie. Proces s Bankmanem-Friedem bude pokračovat 2. října, píše agentura AP.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried odchází od soudu

Záporák roku. Povedlo se Samu Bankmanu-Friedovi zlikvidovat magii kolem krypta?

Kdyby se udílel titul pro největšího záporáka globálního byznysu, poprali by se o tento titul dva muži. Elon Musk a pak teprve třicetiletý Sam Bankman-Fried, o němž do letoška v Česku slyšelo jen pár zasvěcenců a čtenářů amerických byznysových magazínů. SBF, jak se mladíkovi běžně říká, totiž dokázal udělat takový průšvih na kryptoměnovém trhu, že se z něj tento oklepávat roky. Pokud se z něj vůbec oklepe. Zde je další příběh roku 2022.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Padlý kryptobaron Bankman-Fried před soudem: Mám jen 100 tisíc dolarů

Jeho jmění se ještě před rokem odhadovalo na 26 miliard dolarů. Nyní padlý kryptobaron Sam Bankman-Fried před soudem přiznal, že má asi 100 tisíc dolarů. Soudit jej bude stejný muž, který rozkryl jeden z nejrozsáhlejších podvodů historie.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel zkrachovalé burzy FTX, čeká v domácím vězení v USA na soud.

Zakladatel burzy FTX Bankman-Fried už není ve vazbě. Soud ho pustil na kauci

Soudce v New Yorku souhlasil s propuštěním zakladatele zkrachované kryptoměnové burzy FTX Samuela Bankmana-Frieda z vazby na kauci ve výši 250 milionů dolarů (asi 5,7 miliardy korun) složenou v dluhopisech, píše agentura AP.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Dům z karet. Šéf kryptoburzy FTX okradl investory o dvě miliardy dolarů, tvrdí úřady

Za dlouholetý „domeček z karet“ označila způsob fungování kryptoměnové zkrachovalé burzy americká Komise pro cenné papíry (SEC). Zakladatel a šéf burzy Sam Bankman-Fried byl v pondělí zatčen na Bahamách a americkou komisí obviněn z podvodu. Podle komise nekalým způsobem vybral od investorů více než 1,8 miliardy dolarů (asi 41,4 miliardy korun). Spojené státy podle všeho požádají o jeho vydání.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Exšéf zkrachovalé kryptoburzy FTX byl zatčen na Bahamách

Úřady na Bahamách na základě americké žádosti zadržely Sama Bankmana-Frieda, zakladatele a ředitele americké kryptoměnové burzy FTX, která minulý měsíc zbankrotovala. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na newyorského federálního prokurátora Damiana Williamse. Ten také avizoval, že budou oznámeny nové informace ohledně trestního stíhání Sama Bankmana-Frieda. Ten má být podle bahamské policie dnes předveden před soud na karibském ostrově.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme