Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FTX - informace o tématu

Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX

Sam Bankman-Fried si může oddechnout. Do vězení jde „jen“ na 25 let

Americký soud odsoudil zakladatele a bývalého šéfa zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda k 25 letům vězení, uvedly agentury. Porota už loni v listopadu uznala dvaatřicetiletého Bankmana-Frieda vinným ze zpronevěry, kterou úřady označily za jeden z největších podvodů v americké historii.

Přečíst článek

Klienty obral o miliardy. Porota uznala vinným zakladatele burzy FTX, hrozí mu desítky let vězení

Přečíst článek

Prominentní profesoři měli zpronevěřit 26 milionů dolarů. FTX žaluje rodiče Sama Bankmana-Frieda

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Zkrachovalá kryptoburza FTX žaluje Bankmana-Frieda a chce zpět stovky milionů dolarů

Zkrachovalá kryptoměnová burza FTX podala žalobu na svého zakladatele Sama Bankmana-Frieda a další bývalé vysoce postavené představitele ve snaze získat zpět údajně zpronevěřené stovky milionů dolarů.

Přečíst článek
Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX Sam Bankman-Fried odchází 15. června 2023 od jednání soudu.

Zkrachovalá kryptoburza FTX otřásla trhem. Nyní jedná o obnovení činnosti, byť pod jiným jménem

Krach jedné z nejvýznamnějších kryptoburz FTX otřásla loni ke konci roku trhem a způsobila pád dalších firem v oboru. Nové vedení firmy nyní i přes soudní vyšetřování firmy a ztrátu miliard dolarů z účtů FTX jedna s investory o znovuobnovení provozu, i když nejspíše pod jiným jménem, uvedl The Wall Street Journal.

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin po roce pokořil hranici 30 tisíc dolarů. Svědčí mu otřesy a pády amerických bank

Bitcoin pokořil hranici 30 tisíc dolarů, poprvé od června. Svědčí mu otřesy a pády bank euroamerického okruhu a související záchranné akce centrálních bank, míní hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Konec kryptobanky Silvergate opět poslal bitcoin pod dvacet tisíc dolarů

Konec kryptobanky Silvergate opět poslal bitcoin pod dvacet tisíc dolarů

Kryptoměny dnes čelí silnému prodejnímu tlaku, cena nejznámější kryptoměny bitcoin spadla pod 20 tisíc dolarů (zhruba 447 tisíc korun). K poklesu cen už dříve přispěl pád americké kryptoměnové banky Silvergate, k napětí se pak dnes přidala i všeobecná nervozita na finančních trzích. Tržní hodnota všech zhruba 22 800 kryptoaktiv klesla pod hranici jednoho bilionu dolarů.

Přečíst článek
Mateřská společnost americké kryptoměnové banky Silvergate Capital se rozhodla ukončit její operace a zahájit její dobrovolnou likvidaci.

Další padlá kostka z kryptodomina. Kvůli krachu FTX končí banka Silvergate Capital

Mateřská společnost americké kryptoměnové banky Silvergate Capital se rozhodla ukončit její operace a zahájit její dobrovolnou likvidaci. Společnost Silvergate Capital Corporation to uvedla ve středu. Akcie banky po středečním uzavření burz odepsaly 35 procent. Podnik utrpěl ztráty po dramatickém kolapsu kryptoburzy FTX, a je tak další z řady obětí turbulencí na krpytoměnovém trhu.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX, čelí další obžalobě.

Podvody, spiknutí, nezákonné politické dary. Na Bankmana-Frieda se valí další obžaloba

Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX Sam Bankman-Fried a lidé z jeho okolí poskytli ve Spojených státech přes 300 nezákonných politických darů. Uvádí se to v nové obžalobě, kterou zveřejnil federální soud na Manhattanu. Bankman-Fried je obžalován ze čtyř případů podvodu a osmi spiknutí, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů napojených na Bankmana-Frieda

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) v aktivech napojených na bývalého šéfa zkrachovalé kryptoburzy FTX Sama Bankmana-Frieda. Z toho převážnou většinu tvoří akcie Robinhood, které Bankman-Fried měl údajně nakoupit za peníze uživatelů FTX, informuje server CNBC. Americké úřady případ označují za jeden z největších podvodů v historii USA.

Přečíst článek
kryptoměny

Další oběť pádu burzy FTX. Zkrachovala kryptopůjčovna Genesis Global, dluží miliardy

Společnost Genesis Global Holdco, která půjčuje kryptoměny, ve čtvrtek vyhlásila ve Spojených státech bankrot. Jde zatím o poslední firmu, která zkrachovala v důsledku pádu velké kryptoměnové burzy FTX a loňské krize na trhu s digitálními aktivy. Firma dluží miliardy dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Samuel Bankman-Fried odchází od soudu v New Yorku.

Jsem nevinný, hájil se před soudem šéf zkrachovalé kryptoburzy FTX Bankman-Fried

Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Samuel Bankman-Fried se před soudem v New Yorku označil za nevinného v případu, v němž čelí obvinění z miliardové zpronevěry. Bankamn-Fried je obviněn z osmi trestných činů. Americké úřady případ kryptoměnové burzy FTX označily za jeden z největších podvodů americké historie. Proces s Bankmanem-Friedem bude pokračovat 2. října, píše agentura AP.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried odchází od soudu

Záporák roku. Povedlo se Samu Bankmanu-Friedovi zlikvidovat magii kolem krypta?

Kdyby se udílel titul pro největšího záporáka globálního byznysu, poprali by se o tento titul dva muži. Elon Musk a pak teprve třicetiletý Sam Bankman-Fried, o němž do letoška v Česku slyšelo jen pár zasvěcenců a čtenářů amerických byznysových magazínů. SBF, jak se mladíkovi běžně říká, totiž dokázal udělat takový průšvih na kryptoměnovém trhu, že se z něj tento oklepávat roky. Pokud se z něj vůbec oklepe. Zde je další příběh roku 2022.

Přečíst článek
Reklama

News box

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Reklama
Reklama
Doporučujeme