Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Die Welt najal novinářku Ovsjannikovovou, která v přímém přenosu ruské televize protestovala proti invazi

Novinářka Marina Ovsjannikovová protestovala 14. března v živém vysílání ruské státní televize Pervyj kanal proti ruské invazi na Ukrajinu.
ČTK
 ČTK

Německý list Die Welt přijal jako svou zpravodajku ruskou novinářku Marinu Ovsjannikovovou. Žena se před časem se dostala na titulní stránky novin, když protestovala v živém vysílání státní televize Pervyj kanal proti ruské invazi na Ukrajinu. S odvoláním na německou mediální skupinu Axel Springer to uvedla agentura Reuters.

Reklama

Třiačtyřicetiletá novinářka bude psát a točit reportáže z Ukrajiny a Ruska pro deník Die Welt i pro televizní zpravodajský kanál Welt.

Elon Musk

Musk získal téměř desetinový podíl v jeho oblíbeném Twitteru, akcie firmy vystřelily nahoru

Generální ředitel společnosti Tesla a nejbohatší člověk na světě Elon Musk v poslední době získal podíl 9,2 procenta v sociální síti Twitter. Vyplývá z pondělního prohlášení pro americké regulační úřady, uvedla agentura Reuters. Akcie Twitteru – který Musk rád a často využívá k marketingu – před zahájením obchodování na americké burze vyletěly až o 26 procent. Musk se stal největším akcionářem populární sítě.

Přečíst článek

Ovsjannikovová v polovině března narušila živé vysílání nejsledovanější ruské televizní stanice Pervyj kanal. V hlavním vysílacím čase se objevila za zády moderátorky a roztáhla plakát s nápisem, kde mimo jiné stálo: „Zastavte válku, nevěřte propagandě, tady vám lžou“.

Ovsjannikovovou poté zadržela policie a byla jí udělena pokuta 30 tisíc rublů (přibližně 6700 korun). Úřady poté ženu obvinily z diskreditace armády, soud se bude tímto obviněním zabývat 14. dubna. Žurnalistce zřejmě hrozí další pokuta ve výši 30 tisíc až 50 tisíc rublů (přibližně 6700 až 11 300 korun). Není jasné, zda novinářka bude čelit ještě nějakému dalšímu, závažnějšímu obvinění. V zemi byl nedávno přijat zákon, podle kterého lidem označujícím operaci Moskvy na Ukrajině za „válku" či „invazi" hrozí až 15 let vězení.

Moskva, ilustrační foto

Všude je cítit strach z toho, co bude, říká Moskvanka. Bojí se, že přijde o práci

Dopady sankcí uvalených na Rusko kvůli invazi na Ukrajinu se začínají projevovat na každodenním životě Rusů. Dramaticky se zdražují běžné potraviny, i elektronika. Problém je i s léky, upozorňuje CNN. „Nevíme, co bude dál,“ bojí se běžní Rusové.

Přečíst článek

Ovjsannikovová svým protestem „hájila nejdůležitější novinářskou etiku – navzdory hrozbě státní represe", uvedl v prohlášení šéfredaktor listu Die Welt Ulf Poschard. „Jsem nadšený, že s ní mohu spolupracovat," dodal.

Novinářka před měsícem řekla Reuters, že se obává o svou bezpečnost, ale doufá, že její manifest otevře oči Rusům zaslepeným propagandou. Rusko opustit nechce, v televizi dala už dříve výpověď. Rusy od prvního protestu v televizi opakovaně vyzvala k odsouzení ruské invaze na Ukrajinu.

ruské železnice

Lukáš Kovanda: Ruské železnice krachují, spoje prořídnou. Kremlu už nepůjčí ani Číňané

Ruské železnice bankrotují. V březnu totiž nesplatily všechny své závazky věřitelům, jak se smluvně zavázaly. Příslušná částka byla splatná ke 14. březnu. Podniku, který je stoprocentně ve vlastnictví Ruské federace, pak běžela desetidenní lhůta, kdy mohl věc napravit. Věřitelé však své peníze během této lhůty nedostali.

Přečíst článek

> > > > > Vše o ruské invazi na Ukrajině čtěte zde < < < < <

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Düsseldorf

Lukáš Kovanda: Třetina německého průmyslu hrozí odchodem do zahraničí. Češi by zaplakali mezi prvními

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme