Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

České rychle rostoucí technologické firmy vládnou střední Evropě

Deloitte, ilustrační foto
ČTK

České společnosti opět dominovaly žebříčku padesátky nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě. Do dvaadvacátého ročníku soutěže Deloitte Technology Fast 50 CE se dostalo 19 českých technologických firem, o dvě méně než loni. První místo obsadil český fintechový startup FTMO, druhá je litevská společnost Kilo grupé, UAB (Kilo.health) a třetí příčku obsadila rovněž česká společnost Driveto, která nabízí flexibilní pronájem automobilů.

Reklama

Žebříček porovnává růst přihlášených technologických firem za období předchozích čtyř let, letos tedy v období 2017 až 2020. Tento rok se do první padesátky dostaly vedle firem z Česka také šestnáct firem z Polska, šest ze Slovenska, čtyři z Chorvatska, dvě z Bulharska a po jedné společnosti z Albánie a Litvy.

Tržby vítězné firmy FTMO, platformy pro obchodování na finančních trzích, dosáhly rekordního růstu o 39 432 procent, což je suverénně nejvíce za 22 let dlouhou historii soutěže. Třetí Driveto rostlo o 5 829 procent. V první desítce žebříčku jsou další čtyři české firmy, logistická společnost Dodo (4. místo), ThreatMark, která řeší kyberbezpečnost (5. místo), DataSentics (8. místo) a BigHub (10. místo).

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

SAB Finance míří k rekordnímu zisku, výsledky za třetí kvartál to potvrzují

Rok 2021 je pro SAB Finance podnikatele Radomíra Lapčíka extrémně úspěšným. Letošní třetí čtvrtletí se stalo nejvýnosnějším kvartálem v historii firmy s výnosy téměř 85 milionů korun. 

Přečíst článek

V kategorii vycházejících hvězd Growth Stars, tedy firem, které se kvůli krátké době na trhu ještě nedostaly do hlavní soutěže, zvítězil rumunský softwarový startup Druid SA, druhý je český startup Cyrkl zaměřený na environmentální technologie a třetí příčku obsadila rovněž česká společnost ALIS Tech, která vyvíjí antikolizní systémy pro průmyslové podniky.

Letos se do středoevropského žebříčku přihlásilo 139 českých firem. Deloitte navíc ocenil tři společnosti v kategorii Impact Stars, pro firmy s unikátním a inovativním produktem nebo revoluční službou. Tento rok si toto ocenění odnesly startupy Carebot, Nafigate a Anthony App. Carebot vyvinula umělou inteligenci, která dokáže během pár sekund rozeznat onemocnění na základě rentgenu plic.

CryptoPunks se prodávají za miliony dolarů. Nyní vznikají CzechPunks

O víkendu se začne prodávat série českých NFT, která připomíná veleúspěšné CryptoPunks nebo Bored Apes Yacht Club, jejichž jednotlivé položky se prodávají za statisíce až miliony dolarů.

Přečíst článek

Nafigate umí proměnit odpad z výroby jedlých olejů nebo kávový lógr na kosmetiku, snadno rozložitelné bioobaly a další užitečné věci. Anthony App pomocí chytré aplikace řeší problematiku dopravy a parkování.

Mileniálové, klimatická stávka, ESG, zelená budoucnost

Průzkum: Mileniálové vidí v ESG práci snů, investoři budoucnost

Mladé generace označované jako mileniálové a Generace Z jsou hlavním motorem změny v myšlení globálních i tuzemských firem týkající se jejich společenské odpovědnosti. Každý třetí člověk ve věku 18 až 35 let by nepracoval ve firmě, která podle něj nemá odpovědný přístup ke světu a dvě pětiny mileniálů by upřednostnilo před jiným takového zaměstnavatele, který více dbá na udržitelnost, úctu k přírodě a celé společnosti. Vyplývá to z průzkumu společnosti Home Credit.

Přečíst článek

Dům od architektů ze studia SENAA

Beton a dřevo. I na malém pozemku může vzniknout působivá architektura

Zadání investorů směrem k architektům ze studia SEENA znělo jasně: „Rodinný dům. Pokud se dá na pozemku vůbec něco postavit“. Místo, na němž dnes dům stojí i s vinným sklípkem a zahradním domkem, totiž není příliš rozlehlé, a navíc má i náročný svažitý terén.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme