Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další trhák? Hirstovi galeristé přicházejí s novým NFT

JR
Tereza Zavadilová/Newstream
Tereza Zavadilová

Londýnská galerie Heni, která ve spolupráci se světovým umělcem Damienem Hirstem nedávno uvedla na trh superúspěšnou NFT s názvem The Currency, vypisuje soutěž na další kryptoobraz. Tentokrát od street-artového umělce JR.

Reklama

Galerie Heni vypsala novou otevřenou soutěž pro zájmce na vydání nového NFT (non-fungible token) ve formě digitálního obrazu umístěného na blockchain, který vytvořil osmatřicetiletý street-artový umělec francouzského původu známý pod zkratkou JR. Série děl má název Pozdravy z Gizy. Digitální obraz je součástí širší exhibice současného umění, která aktuálně probíhá kolem pyramidy v egyptské Gize s názvem Forever is Now.

JR má na výstavě podle serveru Artnet fyzickou instalaci z oceli a pletiva, která navozuje iluzi, že je součástí pyramidy. V projektu NFT umělec obraz, který znázorňuje instalaci, rozstříhal na 4591 kusů (což je aktuální věk pyramidy). „Obvykle jsou díla, která vytvářím, nějakou formou dokumentace mých veřejných instalací. Díky technologii a NFT může každý vlastnit kousek,“ uvedl JR na svém Instagramu. 

Damien Hirst The Currency

Nejlepší investice roku? Digitální obraz od Hirsta

První digitální dílo od kontroverzního britského umělce stálo dva tisíce dolarů. Po pár týdnech se prodává v průměru za 35 tisíc dolarů, zhodnocení tak jde do tisíců procent.

Přečíst článek

Každý úplně ne. Zájemci se hlásí formulářem v HENI a ta podobně, jako to bylo u Hirstovy The Currency, pomocí algoritmu vybere necelých pět tisíc šťastlivců. Ti se mohou hlásit do 28. října. 

Hirst v projektu The Currency letos spolu s HENI prodal 10 tisíc kusů NFT vybraným zájemcům po dvou tisících dolarů za kus. Cena mnohonásobně vzrostla a tržní hodnota všech děl v projektu přesáhla půl miliardy dolarů.

>>>>>>Zajímáte se o alternativní investice? Čtěte zde<<<<<<

William Rudolf Lobkowicz

NFT CryptoPunk nevlastním, to je drahé i na mě, říká mladý Lobkowicz

Je zástupcem nejmladší generace Lobkowiczů. William Rudolf vystudoval Harvard, má nesmírné charisma a vystupuje jako opravdový šlechtic. V rodině má na starosti digitální aktivity a uspořádal první velkou akci u nás věnovanou digitálnímu umění, neboli takzvaným NFT. „Investiční potenciál NFT pro mě není až tak podstatný. V tuto chvíli hlavně experimentujeme a objevujeme možnosti, které tato moderní forma nabízí, a řešíme, jak je budeme moci využívat pro uchování našich sbírek,” říká William Rudolf Lobkowicz v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

CryptoPunk v Lobkowiczkém paláci

NFT jako nové rolexky? Kryptopeněženka může přinést lepší zaměstnání

V Lobkowiczkém paláci se sešli odborníci na krypto, umění i investice. Již za pár let podle nich bude větší část populace žít v plně digitálních prostředích, v nichž je budou reprezentovat nejrůznější atributy. Již nyní si lze v podobě takzvaných NFT neboli nezaměnitelných tokenů pořídit například tenisky nebo luxusní nemovitost. A také umění. A lidé za to vše již nyní platí stovky milionů dolarů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Digitální umění se představuje v Praze

Vidět hudbu, slyšet barvy. Světové digitální umění se představuje v Praze

Přečíst článek
CryptoPunk na Pražském hradě

Sotheby’s chystá unikátní aukci. Prodá kolekci 104 NFT CryptoPunks za miliony dolarů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme