Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Babišův fond koupil kliniku ve Španělsku. V merku jich má ještě dalších šest

Andrej Babiš na tiskové konferenci, na které poblahopřál Petru Pavlovi k vítězství ve volbách.
ČTK
 ČTK

Investiční holding Hartenberg ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) koupil kliniku na umělé oplodnění ve španělské Valencii. Informuje o tom server Seznam Zprávy. Hodnota akvizice není známá. Podle serveru půjde o stovky milionů korun.

Reklama

„Podepsali jsme akvizici středně velké kliniky FIV Valencia, která ročně dělá zhruba tisíc cyklů umělého oplodnění," řekl webu šéf Holdingu Hartenberg Jozef Janov, který je menšinovým akcionářem Hartenbergu. „V přípravě máme ve Španělsku akvizice zhruba šesti dalších klinik, kdyby se aspoň polovina z toho podařila, chtěli bychom být do konce roku v top tří hráčů ve Španělsku," doplnil.

Babišovy kliniky jsou číslem dvě v Evropě

Společnost FutureLife, do které holding Hartenberg soustřeďuje kliniky umělého oplodnění (IVF), je podle Seznam Zprávy druhou největší sítí v Evropě. Loni vstoupila na nejprogresivnější trh do Španělska nákupem barcelonské kliniky Institut Marquès. FutureLife provede ročně přes 50 tisíc cyklů a v Evropě je druhá největší. Akvizicí kliniky ve Valencii jí přibude dalších 1000 provedených cyklů umělého oplodnění.

Babišův fond předloni znásobil zisk na 130 milionů

Investiční skupina Hartenberg Holding ze svěřenských fondů bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) v roce 2021 vykázala konsolidovaný čistý zisk 130 milionů korun, což byl téměř šestinásobek zisku z roku 2020. Konsolidované tržby z prodeje zboží, výrobků a služeb se meziročně zvýšily o víc než 21 procent na 8,28 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin. Pro loňský rok očekávali jednatelé firmy další nárůst tržeb, čistého i provozního zisku.

Přečíst článek

První v Evropě je španělská společnost IVI, která patří private equity fondům KKR a ročně provede asi 80 tisíc cyklů. Konečnými vlastníky Hartenberg Holdingu jsou soukromé svěřenské fondy založené Andrejem Babišem jako jediným beneficientem a Jozef Janov, píše server.

Loni v listopadu pak FutureLife získala genetickou laboratoř CytoGenomic Medical Laboratory v Rumunsku. Napsal to server Hospodářských novin (HN), kterým transakci potvrdil Janov. Kupní cena byla podle HN do 100 milionů korun.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Britský fond CVC za miliardy získal minoritu v Babišově síti klinik FutureLife

Britský investiční fond CVC získal podíl ve společnosti FutureLife, která je členem skupiny Hartenberg ze svěřenského fondu expremiéra Andreje Babiše (ANO) a zaměřuje se na asistovanou reprodukci. Cenu transakce firma nezveřejnila. Týdeník Hrot dříve uvedl, že fond získá v síti reprodukčních klinik těsnou minoritu a transakce celou firmu ohodnotí v přepočtu na asi osm miliard korun.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Monumentální instalace Krištofa Kintery v Drážďanech

Drážďany ukazují to nejlepší z českého umění za 100 let. Na návštěvu máte ještě měsíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme