Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Babišův fond předloni znásobil zisk na 130 milionů

Babišův fond předloni znásobil zisk na 130 milionů
ČTK
 ČTK

Investiční skupina Hartenberg Holding ze svěřenských fondů bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) v roce 2021 vykázala konsolidovaný čistý zisk 130 milionů korun, což byl téměř šestinásobek zisku z roku 2020. Konsolidované tržby z prodeje zboží, výrobků a služeb se meziročně zvýšily o víc než 21 procent na 8,28 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin. Pro loňský rok očekávali jednatelé firmy další nárůst tržeb, čistého i provozního zisku.

Reklama

Konsolidovaný provozní zisk Hartenbergu předloni vzrostl meziročně o víc než polovinu na 457,7 milionu korun. „Výkonnost jednotlivých společností skupiny je na velmi dobré úrovni. I nadále dochází k rozšiřování segmentů, ve kterých skupina podniká. V roce 2021 zejména v segmentu e-commerce, investic do nemovitostí a ve zdravotnictví,” uvedl holding ve výroční zprávě.

Přes očekávaný nárůst tržeb i zisku za loňský rok spatřovali jednatelé Hartenbergu riziko a nejistotu v dopadech vojenské invaze Ruska na Ukrajinu, případně v omezeních souvisejících s dozníváním pandemie covidu-19. „Vzhledem k tomu, že situace je nestabilní a rychle se vyvíjí, není možné učinit odhad potenciálních dopadů na skupinu,” uvedla firma k válce na Ukrajině. Loňský rok by měl být ale i tak rekordní z hlediska investic.

Zároveň Hartenberg informoval o tom, že prodává podíl ve firmě, která je vlastníkem administrativní budovy Beethoven v Praze, a podíl 40,4 procenta v síti reprodukčních klinik FutureLife. „Obě tyto divestice by měly v roce 2022 vygenerovat podstatný zisk,” uvedla skupina ve výroční zprávě.

Hartenberg Holding spadá pod firmu SynBiol, jejíž akcie vložil Babiš v roce 2017 do svěřenského fondu. Obchodní podíl 2,25 procenta v holdingu podle Obchodního rejstříku patří jednateli Jozefu Janovovi. Do portfolia investiční skupiny patří spolu s nemovitostmi a FutureLife také polský výrobce rýžových a kukuřičných chlebíčků Good Food Products, slovenský výrobce potravinových doplňků Pleuran a letecké opravny v Polsku, Slovinsku a Srbsku. Holding ovládá také internetového prodejce spodního prádla Astratex, síť květinářství Flamengo či e-shopy Ovečkárna.cz a Sportobchod.cz.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Britský fond CVC za miliardy získal minoritu v Babišově síti klinik FutureLife

Britský investiční fond CVC získal podíl ve společnosti FutureLife, která je členem skupiny Hartenberg ze svěřenského fondu expremiéra Andreje Babiše (ANO) a zaměřuje se na asistovanou reprodukci. Cenu transakce firma nezveřejnila. Týdeník Hrot dříve uvedl, že fond získá v síti reprodukčních klinik těsnou minoritu a transakce celou firmu ohodnotí v přepočtu na asi osm miliard korun.

Přečíst článek

Babišův fond posílil v reprodukčním byznysu. Koupil laboratoř v Rumunsku

Babišův holding posílil v reprodukčním byznysu. Koupil laboratoř v Rumunsku

Společnost FutureLife, za kterou stojí investiční fond CVC a skupina Hartenberg ze svěřenského fondu expremiéra Andreje Babiše (ANO), získala v minulých týdnech genetickou laboratoř CytoGenomic Medical Laboratory v Rumunsku. Napsal to server Hospodářských novin (HN), kterým transakci potvrdil výkonný ředitel Hartenberg Holdingu Jozef Janov. Kupní cena byla podle HN do 100 milionů korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Andrej Babiš

Stanislav Šulc: Existuje už jen jeden důvod, proč se máme dál šťourat v Čapím hnízdě. Ten ale stojí za to

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme