Reklama

Akcionáři Komerční banky obdrží dividendu skoro 44 korun na akcii

Komerční banka
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Valná hromada Komerční banky rozhodla vyplatit dividendu z loňského zisku na akcii 43,80 Kč před zdaněním. Loni banka dividendu nevyplácela, celý zisk byl převeden na účet nerozděleného zisku minulých let.

Reklama

Akcionáři banky schválili zisk za loňský rok 12,353 miliardy korun tak, že podíl na zisku k rozdělení mezi akcionáře (dividendy) činí přes 8,324 miliardy korun a nerozdělený zisk minulých let 4,029 miliardy korun. Nárok na dividendu má akcionář, který bude vlastníkem akcie Komerční banky k letošnímu 29. dubnu. Dividenda se začne vyplácet 23. května.

Komerční bance loni stoupl čistý zisk o 56 procent. Celkové výnosy se zlepšily o 5,7 procenta na 31,3 miliardy korun. Celkové provozní náklady se zvýšily o 0,7 procenta na 15,1 miliardy korun.

Komerční banka měla ke konci loňského roku 58 444 akcionářů, meziročně o 1443 víc. Z toho 52 823 byly fyzické osoby z České republiky, podíl strategického akcionáře Société Générale zůstal nezměněn na 60,4 procenta. Minoritní akcionáři měli 39 procent a KB držela 0,6 procenta vlastních akcií.

Akcie Komerční banky ve středu zavřely se ziskem 0,37 procenta na 823 korun

Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Jitka Haubová: Banka musí fungovat i v dobách krizí

Členka představenstva Komerční banky Jitka Haubová má plné ruce práce. Řídí digitální transformaci banky, která přijde na tři miliardy korun. Během pandemie měla jako nejvyšší manažerka provozu na starosti všechny krizové změny. Nyní s týmy zajišťuje výplatu klientů zkrachovalé Sberbanky, pomáhá Ukrajincům i řeší nápor dotazů kolem aktuální situace.

Přečíst článek

Komerční banka

Komerční banka loni vydělala 13 miliard, podělí se o ně s akcionáři

Komerční bance loni stoupl čistý zisk o 56 procent na 12,7 miliardy korun, podělí se o něj s akcionáři. Představenstvo navrhuje dividendu 43,80 koruny na akcii, celkem za 8,3 miliardy korun. O zadržených dividendách z covidových let banka rozhodne až ve druhé polovině letošního roku, oznámil finanční dům.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Akciové trhy padají jak hrušky. Historické prokletí druhého kvartálu pokračuje

Přečíst článek
Šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg

Balík pro Zuckerberga. Jeho Meta mu z dividendy přihraje stovky milionů dolarů ročně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme