Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trump prodává hotel ve Washingtonu

Hotel někdejšího prezidenta Donalda Trumpa mění majitele.
ČTK/AP
Petra Jansová
pej

Rodinná hotelová společnost někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa prodává za 375 milionů dolarů (8,3 miliardy korun) hotel ve Washingtonu. 

Reklama

Hotel se nechází nedaleko od Bílého domu v historické budově, kterou si společnost Trump Organization pronajímá od vlády Spojených států. Odkoupit ho má podle informací Wall Street Journal investiční společnost CGI Merchant Group z Miami. Hotel se přejmenuje z Trump International na Waldorf Astoria a povede ho společnost Hilton.

Transakce o převzetí by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku. 

Bytová výstavba, ilustrační snímek

Na hypotéku budou mít zase už jen bohatí. Trh čeká skokový propad

Éra levných hypoték je minulostí. Rostoucí sazby ČNB ženou nahoru cenu úvěrů na bydlení a bude hůř. V nejbližších měsících zdraží o tisíce. Pro mladé rodiny se vlastní bydlení stává stále více nedostupné. Bohatí byty kupují dál, i za astronomické ceny.

Přečíst článek

Trumpův hotel prodělal

Hotel měl Trumpovi za dobu jeho působení v úřadu vydělal více než 150 milionů dolarů. Kongresový výbor kontrolovaný demokraty ale minulý měsíc Trumpovo tvrzení dementoval s tím, že hotel ve skutečnosti více než 70 milionů dolarů prodělal. 

Výbor rovněž upozornil na to, že hotel získal více než 3,7 milionu dolarů na platbách od zahraničních vlád, což podle Demokratů může znamenat potenciální střet zájmů, uvedl server BBC.

Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Nejen zlý Brusel. Google žalují i domovské Spojené státy

Skupina států USA vedená Texasem předložila upravenou žalobu na americkou internetovou společnost Google. Viní podnik, že využívá nátlakové praktiky a porušuje antimonopolní zákony, aby upevnil své dominantní postavení v oblasti digitální reklamy.

Přečíst článek

Hotel se nachází ve druhé nejvyšší budově ve městě, hned po  Washingtonově památníku. V budově dříve sídlilo ústředí ministerstva pošty USA.

Společnost bývalého prezidenta otevřela hotel jen několik týdnů poté, co Trump přijal nominaci Republikánské strany, aby se ucházel o prezidentský úřad. Firma si budovu pronajala na 60 let, kupce pro hotel s 263 pokoji ale hledá od roku 2019.

Veletrh Sběratel 2021

Sběratelé se sjíždějí do Prahy. Pro šperky či známky s Lennonem

Tento víkend víkend ovládnou pražský hotel Olympik sběratelé nejrůznějšího ražení. Bude tu možnost nakoupit unikátní bankovky, známky, ale také šperky. Akce budou provázet hygienická opatření vycházející z vládních nařízení.

Přečíst článek

Architekta Eva Le Peutrec

V Číně se prostavěli do kvality, tvrdí architektka mrakodrapů Eva Le Peutrec

Navrhla desítky mrakodrapů, velké multifunkční komplexy i město pro milion lidí. Ke všem svým projektům ale architektka Eva Le Peutrec přistupuje stejně. „Na většině zakázek platí, že už dnes je pozdě,“ popisuje stavění v Číně, kde chvíli žila, aby mohla projektovat mrakodrapy.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hotel někdejšího prezidenta Donalda Trumpa mění majitele.

Trumpův hotel našel nového majitele. Floridští investoři za něj zaplatili rekordní sumu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme