Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

První vozy Tesla sjedou z výrobní linky v Berlíně v listopadu

Elon Musk
Wikipedia
Petra Jansová
pej

První vozy automobilky vyrobené v berlínské továrně Tesla by z výrobní linky měly sjet už příští měsíc. Dosažení plánovaných objemů by ale podle Elona Muska bude ještě nějakou dobu trvat. 

Reklama

Majitel společnosti Tesla věří, že výroba dostane od německých úřadů zelenou během několika týdnů. Poslední důležitá jednání s veřejností se konají 14. října. Po něm by mělo dojít i k rozhodnutí ministerstva životního prostředí. Jak uvedl braniborský ministr průmyslu jistota, že Musk dostane povolení na spuštění výroby je až 95procentní.

„Zahájení výroby je prvním, tím snazším krokem. Splnění plánovaných výrobních objemů, bude ale mnohem obtížnější,“ uvedl během svého projevu k zaměstnancům a také zhruba devíti tisícům svých fanoušků Elon Musk. O den otevřených dveří v berlínské továrně byl velký zájem a prohlédnout si výrobní linky přejeli lidé ze všech koutů Evropy.

Elon Musk,

Sídlo Tesly se přesune za Muskem do Texasu. V Kalifornii bylo draho

Tesla oficiálně přesune své sídlo z kalifornského Silicon Valley do Texasu. Na valné hromadě akcionářů americké automobilky to oznámil generální ředitel společnosti Elon Musk.

Přečíst článek

K dosažení plánovaných výrobních objemů bude podle Muska obtížní i kvůli nedostatku lidí. 

Miliardová investice do továrny na výrobu baterek

Musk podle serveru CNBC plánuje v berlínské továrně vyrobit pět až deset tisíc aut denně. Do konce příštího roku by se tam měli vyrábět i baterie, do níž má Tesla  v plánu investovat až pět miliard eur.

Musk se rovněž postavil kritice, že továrna bude mít negativní dopad na životní prostředí s tím, že továrna má „relativně nízkou spotřebu vody“. Obyvatelé žijící poblíž továrny Tesla a některé ekologické skupiny Muskův záměr dlouhodbě kritizují. „Byl bych raději kdyby přestal vyrábět auta a spíš letěl na Mars,“ konstatoval například Manu Hoyer, zástupce místních, kteří se proti zpuštění výroby brání. Podle něj totiž automobilka znečišťuje zdroje pitné vody.

Československé dukáty z let 1923 - 1938

Milionové dukáty. Kvůli inflaci je o staré mince mimořádný zájem

Na aukci Antium Aurum se prodaly staré mince za desítky milionů korun. Jsou staré peníze dobrým nástrojem na ochranu před inflací?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme