Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prezidentem českého zastoupení automobilky Kia je nově Ču Kjong-sun

Kia, ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Novým prezidentem českého zastoupení automobilky Kia byl tento týden jmenován dosavadní výkonný koordinátor se zaměřením na evropské trhy Ču Kjong-sun. Nahradil Kim Če-juna, který se po čtyřech letech působení v České republice vrací do Kia Corporation v Soulu. Uvedla Kia.

Reklama

Nový šéf je již sedmým prezidentem společnosti Kia Czech od vstupu značky Kia na český trh v roce 1993. V uplynulých dvou desetiletích zastával různé manažerské pozice v rámci mateřské společnosti Kia Corporation v Soulu a také Severní Americe. Poslední tři roky působil v evropské centrále ve Frankfurtu.

Kia loni navzdory pokračující ekonomické recesi zvýšila v Česku prodej o 4,3 procenta na 10 208 nových vozů. Značce se tak na celkově klesajícím trhu podařilo dosáhnout rekordního tržního podílu 5,3 procenta a obsadit páté místo.

Šéf automobilky Tesla Elon Musk

Muskova Tesla seká ceny elektromobilů až o 20 procent. Akcie v reakci klesly

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých vozidel ve Spojených státech a některých evropských zemích až o 20 procent, aby podpořil poptávku. S odkazem na aktualizovaný ceník firmy o tom informují zahraniční tiskové agentury. Odbyt vozů Tesla zaostal v loňském roce za očekáváním analytiků. Zpráva o zlevňování aut vedla k poklesu ceny akcií Tesly.

Přečíst článek

Automobil Lightyear 0 jezdí čistě na solární energii.

Auto budoucnosti jezdí jen na solární energii. Ale stojí miliony

Nizozemská společnost Lightyear zahájila jako první na světě sériovou výrobu elektromobilu, který získává energii přímo ze slunečního svitu. První model Lightyear 0 stojí 250 tisíc eur (6,1 milionu korun) a firma má již předběžné objednávky na zhruba 150 vozů, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Volkswagen prožil složitý rok, odbyt mu klesal.

Volkswagen loni ztrácel, elektromobily prodej spasit nedokázaly

Celosvětový odbyt německého automobilového koncernu Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, loni navzdory lepšímu druhému čtvrtletí klesl o sedm procent na 8,3 milionu vozů. Propad je hlubší než v předchozím roce, kdy se odbyt snížil na desetileté minimum. Volkswagen zároveň uvedl, že si udržel pozici předního evropského výrobce elektromobilů s bateriemi. Odbyt čistě elektrických vozů meziročně vzrostl o 26 procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Čína je poprvé největším světovým vývozcem aut.

Dříve symbol levného šuntu. A teď je Čína poprvé největším světovým vývozcem aut

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme