Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ovládne Křetínský Atos? Ukáže se v létě. V cestě mu stojí silný rival

Daniel Křetínský bude vlastnit většinu řetězce Casino
Profimedia
 ČTK

Konsorcium kolem českého podnikatele Daniela Křetínského předložilo upravený návrh na záchranu zadlužené francouzské technologické společnosti Atos. Upravenou nabídku podle sdělení Atosu předložila rovněž společnost Onepoint, která je největším akcionářem Atosu. Podle agentury Reuters hodlá Atos do středy rozhodnout o těchto dvou návrzích. Křetínského mluvčí Daniel Častvaj uvedl, že nic dalšího nebude k těmto informacím dodávat.

Reklama

Společnost Atos uvedla, že oba návrhy splňují stanovené finanční požadavky. Dodala, že bude jednat s věřiteli ve snaze zajistit, aby jednomu z těchto návrhů do středy zajistila „maximální podporu“. Cílem podle ní zůstává dosažení konečné dohody o finanční restrukturalizaci podniku do července.

Společnost Atos již začátkem května oznámila, že obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vklad hotovosti do podniku. Křetínský podal nabídku spolu s investičním fondem Attestor. Nabídky přišly také firmy Onepoint a od konsorcia bank Atosu, které vlastní zhruba polovinu dluhu společnosti. Čtvrtou nabídku předložila investiční společnost Bain Capital, tu však představenstvo Atosu již dříve zamítlo.

Společnost Atos zajišťuje komunikaci pro francouzskou armádu a má řídit kybernetickou bezpečnost letošních letních olympijských her v Paříži. Dříve se řadila mezi čtyři desítky firem z indexu pařížské burzy CAC 40, cena jejích akcií ale za poslední dva roky výrazně klesla. Přispělo k tomu několik neúspěchů, například nepříznivě přijímaný plán na převzetí amerického konkurenta DXC v roce 2021 nebo účetní problémy v amerických divizích.

Daniel Křetínský

Atos opět na scéně. Křetínský dal nabídku na převzetí celé francouzské technologické firmy

Miliardář Daniel Křetínský předložil nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme.

Přečíst článek

Reklama

Od Jindřicha VIII. ke Křetínskému. Jak vypadalo půltisíciletí Royal Mail, kterou chce český podnikatel koupit

Daniel Křetínský se chystá převzít Royal Mail, která má více než půl tisíciletí trvající historii. V jaké formě kultovní pošta je? A může Křetínskému v nákupu britského „rodinného stříbra“ někdo zabránit?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme