Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový rektorem VŠE je Dvořák, přední tuzemský expert na finance

Petr Dvořák
ČTK
Lukáš Kovanda

Novým rektorem Vysoké školy ekonomické, největší veřejné vysoké školy s ekonomickým zaměřením v ČR, byl zvolen Petr Dvořák, dosavadní prorektor pro studijní a pedagogickou činnost.  

Reklama

Dvořák je předním českým odborníkem v oblasti finančnictví, v němž během své již bezmála čtyřicetileté kariéry sbíral zkušenosti nejprve zejména coby pedagog a posléze, po roce 1990, coby také jako praktik. Neopominutelná je rovněž je vědecká činnost.

Na akademické půdě se zaměřuje zejména na problematiku komerčního bankovnictví a finančních derivátů či řízení bankovních rizik. V praxi od 90. let působil například v dozorčí radě Českomoravské záruční a rozvojové banky či Komerční banky. Je členem rozkladové komise České národní banky. 

Dvořák v dnešní volbě rektora poměrně jednoznačně porazil protikandidáta Ladislava Mejzlíka, děkana Fakulty financí a účetnictví VŠE. Funkce se Dvořák ujme 1. dubna 2022 po jmenování prezidentem.    

vládní koalice

Dalibor Martínek: Rok 2022, boj o přežití a vláda sebevrahů

Všechno se skládá jako puzzle. Z postupně se vynořujících informací se rýsuje jasný, a dost děsivý obrázek české ekonomiky v příštím roce. Hlavně pro chudé. A také pro vládu.

Přečíst článek

Nově zvolený rektor šel do volby s programem upevnění pozice VŠE na tuzemské i mezinárodní akademické mapě coby moderní efektivně řízené univerzity, otevřené novým trendům. Z funkce rektora bude usilovat o naplnění svého klíčového záměru, jímž je vytvoření datově-analytického centra, které by zaručilo zvýšení úrovně strategického řízení školy a efektivní interní komunikaci. Bude také usilovat o získání mezinárodní akreditace AACSB. Dvořákovo vítězství znamená, že stávající rektorka Hana Machková bude pokračovat jako prorektorka, neboť je členkou nejužšího Dvořákova týmu, jenž bude tvořit budoucí vedení VŠE.  

VŠE ve Dvořákovi získává do svého čela zkušeného profesionála, jenž je zdatný jak odborně, tak obecně v komunikaci navenek, i k širší veřejnosti. Jeho deklarovaný důraz na mezinárodní spolupráci by měl posunout celou VŠE dále v této tak zásadní oblasti.  

úřad práce, ilustrační foto, fronta, lidé, úřad

Nezaměstnanost v říjnu klesla na 3,4 procenta. S příchodem zimy se trend otočí

Nezaměstnanost v Česku v říjnu dál klesala na 3,4 procenta ze zářijových 3,5 procenta. Úřad práce ČR evidoval přes 251 tisíc uchazečů o zaměstnání. To je téměř o 20 tisíc méně než před rokem, kdy nezaměstnanost dosahovala 3,7 procenta.

Přečíst článek

Škoda Auto, ilustrační foto

Potíže v automobilové výrobě stahují dolů celý český průmysl

Meziroční pokles českého průmyslu v září zrychlil na čtyři procenta ze srpnových 1,4 procenta. Může za to zejména omezení výroby aut a jejich dílů. Hodnota nových zakázek proti loňskému roku klesla o 1,2 procenta, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu. V meziměsíčním srovnání byla průmyslová výroba nižší o 3,3 procenta. Stavebnictví v září stouplo, naopak zahraniční obchod se meziročně propadl do minusu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme