Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový country manager. Microsoft v Česku a na Slovensku povede Michal Stachník

Microsoft v Česku a na Slovensku od května vede Michal Stachník
Microsoft
 ČTK

Českou a slovenskou pobočku americké softwarové společnosti Microsoft vede od počátku května Michal Stachník. Vystřídal přechodného šéfa Michala Marka.

Reklama

Před nástupem do Microsoftu působil Stachník devět let jako generální ředitel společnosti Cisco v České republice a na Slovensku. Microsoft to oznámil na svém webu, upozornil server Hospodářské noviny.

Stachník má v oboru informačních technologií (IT) víc než 25 let zkušeností. Absolvoval Technickou univerzitu v Brně, většinu své profesní kariéry strávil v amerických IT korporacích. Podle Microsoftu je Stachník známý svým zaměřením na prodej a výsledky a je propagátorem cloudu, kybernetické bezpečnosti, umělé inteligence a digitalizace veřejné správy.

Stachníkův předchůdce ve funkci Marek se vedení českého a slovenského Microsoftu ujal po odchodu Violety Luca, která v čele pobočky stála od ledna 2021 do konce loňského roku. Od počátku letoška je Luca generální ředitelkou telekomunikačního operátora Vodafone v ČR.

Česká pobočka Microsoftu zahájila činnost v roce 1992. Se slovenskou se do nynějšího Microsoftu Česká republika a Slovensko spojila v červenci 2016. Na podzim 2016 firma v Praze otevřela vývojové centrum Microsoft Dynamics.

Pálením totalitních symbolů slavili 30. dubna obyvatelé Březinky na Mladoboleslavsku vstup České republiky do Evropské unie (duben 2004)

OBRAZEM: Slavící Klaus, přesvědčující Havel i ochutnávka piv na Žižkově. Připomeňte si vstup Česka do EU

Již dvě dekády je Česko součástí Evropské unie. Dne 1. května roku 2004 to však nebyla jen tato republika, která do společenství vstoupila. Před dvaceti lety šlo o dosud největší rozšíření řad EU. Kromě Česka do nich přistoupily i Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko. A jak vypadal poslední rok před vstupem do EU z pohledu Čechů? Prohlédněte si dobovou fotogalerii.

Přečíst článek

Zisk Microsoftu vzrostl o pětinu. Nesmírné jsou jeho investice do AI

Sázka softwarového giganta na umělou inteligenci zdá se být bezbřehá. Ve třetím finančním čtvrtletí Microsoft do rozvoje svých služeb v oblasti umělé inteligence nalil 14 miliard dolarů.

Přečíst článek

Hledání zaměstnanců & práce s pomocí AI od DreamJobs nově na newstream.cz

Hledání zaměstnanců & práce s pomocí AI od DreamJobs nově na newstream.cz

Zpravodajský server newstream.cz se zaměřením na ekonomiku a business nově spolupracuje s inovativním HR portálem DreamJobs. Inzeráty pracovních pozic a životopisy uchazečů tak nyní najdou i čtenáři serveru newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme