Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk má nakročeno stát se dolarovým bilionářem

Elon Musk
ČTK

Americký podnikatel Elon Musk by se jako první na světě mohl stát dolarovým bilionářem.

Reklama

Musk už se díky prudkému růstu ceny akcií své automobilky Tesla stal nejbohatším člověkem na světě. Podle analytika banky Morgan Stanley Adama Jonase by ho ale Muskova další společnost, vesmírná SpaceX, mohla vynést mezi dolarové bilionáře. Uvedla to agentura Bloomberg.

Soukromá vesmírná společnost SpaceX zpochybňuje veškeré zažité představy o tom, co je možné a v jakém časovém horizontu v případě raket, nosných raket a podpůrné infrastruktury, uvedl Jonas. „SpaceX rychle uniká. Kdo ji dokáže dostihnout?”

elektromobily, elektrodobíječka, Škoda Auto, elektroauto

Tesle roste konkurence. Výrobci elektroaut se vydávají jinou cestou než Musk

Menší továrny nebo externí dodavatelé. Tak se chtějí výrobci elektroaut vyvarovat problémům, kterými prošla Tesla.

Přečíst článek

SpaceX podle seznamu nejbohatších lidí světa sestavovaného agenturou Bloomberg tvoří méně než 17 procent Muskova majetku, jehož hodnota nyní dosahuje 241,4 miliardy dolarů (5,3 bilionu korun). SpaceX byl na začátku tohoto měsíce při sekundárním prodeji akcií oceněn na 100 miliard dolarů. Jonas ale firmu ohodnocuje na 200 miliard dolarů. Hlavní podíl na tomto odhadu má její podnikání v oblasti satelitní komunikace Starlink.

O možnosti, že by se Musk mohl jako první na světě stát bilionářem, se mluvilo už dříve, avšak v souvislosti s prudkým růstem akcií společnosti Tesla, která se zaměřuje na elektromobily. Akcie začaly výrazně posilovat loni, což způsobilo prudký růst čisté hodnoty Muskova majetku. Tento vzestup zatím prakticky nezvolnil. Jen v pondělí Tesla zvýšila hodnotu majetku svého zakladatele o 6,6 miliardy dolarů.

Musk podle propočtů vlastní zhruba polovinu firmy SpaceX. Ta má ale před sebou ještě kus cesty, než jeho majetek zvýší o další tři nuly, dodal Bloomberg.

Věda a byznys Josefa Tučka

Zvítězí elektrifikovaná dálnice nad naftou?

Technici usilovně hledají řešení, jak pohánět nákladní automobily něčím jiným než spalovacím motorem. Zajímavou inspiraci pro ně představují elektrické lokomotivy nebo třeba trolejbusy.

Přečíst článek

Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin trhl dubnový rekord. Nakopl ho nový bitcoinový fond

První obchodní den přinesl očekávanému ETF fondu s opcemi na bitcoin zájem investorů a slušné zhodnocení. Sama kryptoměna ve středu odpoledne trhla cenový rekord. Krátce před 17.00 se prodával zhruba za 66 857 dolarů za virtuální minci.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mladý Elon Musk

Jak se stát milionářkou snadno a rychle. Muskova expřítelkyně prodala společné fotky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme