Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elon Musk je bohatší než Buffett a Gates dohromady

Elon Musk
James Duncan Davidson / Creative Commons / CC BY-NC 3.0
Tereza Zavadilová
tzv

Jmění technologického vizionáře dosáhlo 236 miliard dolarů.

Reklama

Letošní padesátník Elon Musk může slavit - nejenže je nejbohatším člověkem planety, ale jeho jmění dosáhlo hodnoty součtu majektu legend Warrena Buffetta a Billa Gatese. Oba jmenovaní přitom svého času byli také největšími boháči světa. Podle Bloomberg Billionaires Index v pátek ráno přesáhlo hodnotu 230 miliard dolarů. 

Gates je aktuálně čtvrtý nejbohatší člověk s 130 miliardami dolarů majetku, Buffett je desátý s bohatstvím 103 miliard dolarů. Ovšem zatímco oba tito magnáti dávají většinu svého majetku na charitu, Musk je často kritizován, že nedává nikomu nic. 

Musk se podle Bloombergu stal nejbohatším člověkem letos v lednu, kdy z prvního místa shodil spolumajitele Amazonu Jeffa Bezose.(Podle žebříčku Forbesu se tak stalo až na konci září).  Bezos seděl na majetkovém trůnu od roku 2017. Muskovo bohatství v lednu čítalo 185 miliard korun. Od té doby ještě značně vzrostlo jednak diky akciím Tesly, jejichž cena se značně zvýšila, a zároveň vzrůstem hodnoty SpaceX. Poslední prodej akcií této firmy ji ohodnotil na 100 miliard dolarů a ke zvýšení Muskova bohatství letos přispěl 11 miliardami dolarů. 

Musk si z Bezose minulý týden udělal svou typickou cynickou legraci, když mu v twítu poslal obrázek stříbrné medaile. 

Jak připomíná CNBC, Bezos je stále druhým nejbohatším člověkem s majetkem 197 miliard dolarů. 

Musk vzbudil před pár dny pozornost tím, že poté, co narychlo prodal svůj dům v Kalifornii také oznámil, že chce přesunout sídlo Tesly z Kalifornie do Texasu. Bulvár spekuluje, že za tímto rozhodnutím je pravděpodobně Muskův rozchod se zpěvačkou Grimes. 

Tesla otevřela v říjnu svou první evropskou továrnu v Berlíně, doprovodného festivalu se osobně účasnil i Musk. Závod má cílově vyrábět 10 tisíc vozidel denně. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme