Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chalupa v moderním kabátě pojme tři generace

Letní sídlo od ateliéru DDAANN.
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

Na utajovaném místě uprostřed středočeských luk a lesů stojí zajímavý dům. Navrhl ho pražský architektonický ateliér DDAANN. Tři různě velké hmoty obývají o víkendech a v létě hned tři generace. A všichni zde mají své soukromí.

Reklama

Dům je poskládán z několika menších, na sebe navazujících objemů. Každý slouží jinému účelu. Uprostřed je hlavní obytná část, kde se schází celá rodina. V druhém patře nejvyšší části tráví čas rodiče a dvě děti. Prarodiče užívají vlastní vejminek s obytným koutem, ložnicí a hygienickým zázemí v jejím přízemí.

„Rodinné sídlo stojí doslova na zelené louce, nedaleko remízku, v příjemné krajině středních Čech. Dům poskytuje zázemí pro tři generace jedné rodiny. Dědeček, babička, táta, máma a dva kluci tu mají dost prostoru trávit společně léto a spoustu víkendů během celého roku,“ přibližuje autorská zpráva.

Obytné částí doplňují vstupní prostory se zázemím, kolna s dílnou a kryté stání. Na jihu navazuje terasa s malou větrnou elektrárnou.

Objekt má užitnou plochu 153 metrů čtvrečních, pozemek 1200 metrů čtverečních.

Vítězné náměstí Praha 6

Na Vítězném náměstí v Praze zmizí proluka. Univerzita prodala pozemky miliardářům

V západní části Vítězného náměstí v Praze 6 mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů zmizí nezastavěná plocha. Pozemky od Vysoké školy chemicko – technologické (VŠCHT) koupilo za částku těsně převyšující jednu miliardu korun konsorcium developerů. Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group tam postaví kanceláře, obchody i byty.

Přečíst článek

Jan Borůvka, generální sekretář Asociace realitních kanceláří ČR

Jan Borůvka: To, co se děje na realitním trhu, je hysterie

Ačkoli realitní profesionál, sám je překvapen tím, jak je potřeba vlastnit nemovitost u lidí silná. "Přece normální je i být v nájmu," říká k dlouhodobému růstu cen nemovitostí v rozhovoru pro newstream.cz generální sekretář Asociace realitních kanceláří ČR Jan Borůvka. Obchodování s nemovitostmi se přitom kultivuje – do konce letošního roku budou muset mít makléři, kteří neměli příslušné vzdělání a praxi, povinné zkoušky. „A lepší vzdělání už je znát,“ říká. Počet obchodníků se ale nesnížil.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme