Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vichr nikoli z hor, ale z Afriky. V Praze naměřili přes 18 stupňů

Počasí v Praze
ČTK
 ČTK

Teplé počasí může pokračovat i na Nový rok. Teploty mohou být až o 15 stupňů nad dlouhodobým normálem.

Reklama

V Česku dnes meteorologové naměřili dosud nejvyšší silvestrovskou teplotu, 18,2 stupně Celsia bylo v Dobřichovicích u Prahy a v pražských Komořanech. Byl tak překonán dosavadní rekord 16,3 stupně Celsia z Hradce Králové na silvestra 1935. Na 28 dlouhodobě měřících stanicích dnes padl prosincový rekord.

Maximum pro dnešní den meteorologové zaznamenali na víc než dvou třetinách míst s alespoň třicetiletou řadou měření, konkrétně na 112 ze 162 takových stanic, uvedla Petra Sýkorová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Teplotní rekordy je podle Sýkorové možné očekávat i na Nový rok. Zopakovala by se tak situace z předchozího přelomu roku. Nad území České republiky proudí od jihozápadu velmi až extrémně teplý vzduch ze severozápadu Afriky, uvedl ČHMÚ dopoledne na Twitteru. „V následujících 48 hodinách tak naměříme na některých místech teploty možná až o 15 stupňů Celsia nad normálem v tomto období,“ dodal.

Obchodní centrum - ilustrační snímek

Lukáš Kovanda: Nenechte se ošálit fata morgánou. Rok 2023 bude pro Čechy druhý nejhorší v historii

Čeká nás těžký rok. Lidé, kteří si to odmítají přiznat, protože „obchody jsou plné“, žijí v zajetí mentálních klamů. Hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda je dalším ekonomem, který v anketě byznysového portálu newstream.cz představuje svou vizi pro rok 2023.

Přečíst článek

Zaplaťte, a ochladíme Zemi, slibuje troufalý startup

K Novému roku míváme často předsevzetí typu „změníme něco, co se nám ještě nikdy změnit nepovedlo“. Mladá americká společnost Make Sunsets si v tom klade vysoké cíle – nabízí, že ochladí Zemi, na níž se už kvůli oteplování mění klima. A už si za to chce nechat platit. Nejlepší však v tuto chvíli spíše bude zchladit horké hlavy.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Alpy přišly  o rekordní množství ledovců. Kvůli extrémnímu horku a suché zimě

Alpy přišly o rekordní množství ledovců. Kvůli extrémnímu horku a suché zimě

Přečíst článek
Teplé počasí na horách (ilustrační foto)

Jaro v lednu. Na horách bylo v pondělí téměř 20 stupňů, rekordy hlásí tři pětiny stanic

Přečíst článek
Londýnské metro v parný den. Někteří cestující volí hodně uvolněný dress code

REPORTÁŽ: Britové vedra nezvládají. Města, budovy i stanice metra se změnily v sálající pec

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme