Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vichr nikoli z hor, ale z Afriky. V Praze naměřili přes 18 stupňů

Počasí v Praze
ČTK
 ČTK

Teplé počasí může pokračovat i na Nový rok. Teploty mohou být až o 15 stupňů nad dlouhodobým normálem.

Reklama

V Česku dnes meteorologové naměřili dosud nejvyšší silvestrovskou teplotu, 18,2 stupně Celsia bylo v Dobřichovicích u Prahy a v pražských Komořanech. Byl tak překonán dosavadní rekord 16,3 stupně Celsia z Hradce Králové na silvestra 1935. Na 28 dlouhodobě měřících stanicích dnes padl prosincový rekord.

Maximum pro dnešní den meteorologové zaznamenali na víc než dvou třetinách míst s alespoň třicetiletou řadou měření, konkrétně na 112 ze 162 takových stanic, uvedla Petra Sýkorová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Teplotní rekordy je podle Sýkorové možné očekávat i na Nový rok. Zopakovala by se tak situace z předchozího přelomu roku. Nad území České republiky proudí od jihozápadu velmi až extrémně teplý vzduch ze severozápadu Afriky, uvedl ČHMÚ dopoledne na Twitteru. „V následujících 48 hodinách tak naměříme na některých místech teploty možná až o 15 stupňů Celsia nad normálem v tomto období,“ dodal.

Obchodní centrum - ilustrační snímek

Lukáš Kovanda: Nenechte se ošálit fata morgánou. Rok 2023 bude pro Čechy druhý nejhorší v historii

Čeká nás těžký rok. Lidé, kteří si to odmítají přiznat, protože „obchody jsou plné“, žijí v zajetí mentálních klamů. Hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda je dalším ekonomem, který v anketě byznysového portálu newstream.cz představuje svou vizi pro rok 2023.

Přečíst článek

Reklama

Zaplaťte, a ochladíme Zemi, slibuje troufalý startup

K Novému roku míváme často předsevzetí typu „změníme něco, co se nám ještě nikdy změnit nepovedlo“. Mladá americká společnost Make Sunsets si v tom klade vysoké cíle – nabízí, že ochladí Zemi, na níž se už kvůli oteplování mění klima. A už si za to chce nechat platit. Nejlepší však v tuto chvíli spíše bude zchladit horké hlavy.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Domy v horkém létě by měly ochladit nově vyvíjené materiály

Domy v horkém létě by měly ochladit nově vyvíjené materiály. Jinak se uvaříme nebo nás zruinují účty za klimatizaci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme