Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Slavný singapurský hotel vstupuje do nové éry, prošel nákladnou rekonstrukcí

Hotel Marina Bay Sands v Singapuru
ČTK
Zdeněk Pečený

Ikonický singapurský hotel otevřel před necelými čtrnácti lety, ale za sebou má již kompletní rekonstrukci za 22 miliard korun.

Reklama

Marina Bay Sands, jedna z nejznámějších singapurských staveb, aktuálně vstupuje do nové éry. Nákladné renovace za miliardu dolarů (22,5 miliardy korun) skončily na konci loňského roku. Vylepšení se dočkaly restaurace, obchody i samotné pokoje. Především technologie na pokojích nabízejí to nejmodernější ze současnosti.

Během mé nedávné návštěvy Lion City, jak se Singapuru přezdívá, jsem se byl podívat, jak Marina Bay Sands prokoukl.

Co za to?

Svatým grálem mezi více než 2,5 tisíci pokoji, kterými hotel disponuje, je Chairman Suite. Jde o největší apartmán. Za necelých 400 tisíc korun na noc se hosté mohou těšit na 600 metrů čtverečních prostoru, 3 či 4 ložnice, soukromou masážní místnost se saunou, vlastní fitko, televizi s úhlopříčkou 146 palců či komorníka k dispozici 24 hodin denně.

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Už za pár dní se koná aukce výjimečné nemovitosti. Za barokní zámek v Kunraticích a přilehlý hektarový park chce stát 106 milionů korun. Dražbu ale provází řada kontroverzí.

Přečíst článek

Nejlevnější pokoje se dají v levných termínech pořídit zhruba od 11 tisíc korun, základnější prostorné suity s oddělenou ložnicí a obývacím pokojem pak od 33 tisíc. Také levnější pokoje se mohou chlubit televizory s úhlopříčkou přes dva metry a chytrými technologiemi včetně elektricky ovládaných závěsů, které se v nepřítomnosti hostů zatáhnou, aby šetřili elektřinu na klimatizovaní pokoje.

FOTOGALERIE: Singapurský hotel Marina Bay Sands

Ikonický je také zdejší ikonický bazén umístění na střeše, tedy v 57. patře. Bazén, který je striktně určen pouze pro hotelové hosty, je neustále v obležení hostů snažících se zachytit to nejlepší selfie pro sociální sítě. Ve stejném patře se nacházejí také restaurace a klub Lavo, která má sesterské podniky v New Yorku či Las Vagas a Cé La Vi, které má pobočky na vyhlášených adresách v Dubaji, Tokiu a Tchaj-peji.

Nejdražší resort

V době svého otevření v roce 2010 šlo s cenou téměř sedm miliard dolarů (157 miliard korun) o nejdražší resort na světě. Celý se otvíral v několika fázích. Nejdříve se 27. dubna 2010 otevřelo kasino a o dva měsíce později proběhl takzvaný „soft opening“ i v hotelu. „Grand opening“ pak proběhl 17. února 2011. Kromě hotelu a kasina je součástí resortu také obchodní centrum Shoppes s třemi stovkami obchodů a restaurací.

Aktuálně je v plánu ještě přístavba samostatně stojící čtvrté věže hotelu, která poskytne dalších tisíc pokojů.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mandarin Oriental Singapur

Zrenovovaný Mandarin Oriental v Singapuru odráží ambice celého městského státu

Přečíst článek

Nepojízdné autobusy nepatří do šrotu. V Singapuru je přeměnili na luxusní hotelové pokoje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme