Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Recenze: Cé La Vi Dubaj aneb oběd pro šejka i celebrity

Recenze: Cé La Vi Dubaj aneb oběd pro šejka i celebrity
Zdeněk Pečený

Dubajská Cé La Vi je oblíbeným místní smetánkou a vidět se tu nechal i dubajský vládce a premiér Spojených arabských emirátů Muhammad bin Rášid Ál Maktúm. Při mém nedávném pobytu v Dubaji jsem si proto nemohl odpustit návštěvu.

Reklama

Výhled a výhled

Pokud jde o jídlo s výhledem, je v Dubaji z čeho vybírat. Střechy hotelů, pláže, stolování na lodi nebo rovnou stůl zavěšený na jeřábu. To vše se nabízí na různých místech po celém městě. Máloco se ale vyrovná výhledu v Cé LaVi Dubaj.

Podniky Cé La Vi obecně milují vysoká patra a dechberoucí výhledy. Ten původní totiž otevřel na střeše věhlasného singapurského hotelu Marina Bay Sands. Dubajská pobočka nabízí ze svého 54. patra bezkonkurenční výhled na nejvyšší budovu světa a dominantu Dubaje – Burdž Chalífa.

K jídlu a pití

Chtěl jsem ochutnat místní nejoblíbenější pokrmy a požádal tak milou obsluhu o doporučení. Jako předkrmy na stůl přišly salát s pekanovými očechy a burratou, krevety v tempuře, krokety z černé tresky a sushi. A výběr to byl skvělý. Vyzdvihl bych krevety, které byly uvnitř krásně šťavnaté, což se vždy nestává. Z nápojů byly zajímavé nealkoholické koktejly. Například Geisha Paradise, která je mixem kokosové vody a grepové limonády.

Hlavní chod byla chobotnice s uzenou bramborovou pěnou a losos v sójové omáčce s houbami shiitake. Hřebem oběda byla místní specialita – rizoto ze sushi rýže s černým lanýžem. A lanýžem zde opravdu nešetří, také rizoto vyjde na bezmála dva tisíce korun. Vše završil jahodový dort jako dezert.

Reklama

Co za to?

Při obědě či večeři z á la carte menu je potřeba sáhnout hloupěji do kapsy. Překrmy stojí mezi 600 a 800 korunami a hlavní chody začínají na 800 a končí na 3000 korunách. Takže na pět tisíc korun za osobu s nápoji se dostanete dříve, než řeknete „sushi“.

Kdo by chtěl ušetřit, a přitom si užít výhledů, které Cé La Vi nabízí, může dorazit na „business lunch“. Tříchodový oběd se dá pořídit už za 900 korun bez nápojů.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme