Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

recenze - informace o tématu

Turkish Airlines

Turkish Airlines: Nejlepší byznys třída po Evropě?

Turecký národní dopravce Turkish Airlines letos oslavil 90 let a provozuje 437 letadel. Co je na něm zajímavé, je skutečnost, že narozdíl od ostatních evropských dopravců provozuje skutečnou byznys třídu i na kratších letech. Nedostanete sice plně polohovatelné sedadlo, ale není to ani tradiční evropská parodie na business class v podobě sedadla z ekonomické třídy se stejně minimálním prostorem pro nohy a prázdným prostředním sedadlem. U Turkish Airlines jsou sedadla obchodní třídy vždy vizuálně jiná. Ty nejzákladnější připomínají širší verzi sedadel prémiové ekonomické třídy na dálkových letech.

Přečíst článek
Úvodní plakát k výstavě "A line of beauty" k celoživotní tvorbě oděvního návrháře Karla Lagerfelda

Newyorské Metropolitní muzeum umění hostilo unikátní výstavu z tvorby Karla Lagerfelda

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

Přečíst článek
kniha Česká jízda

Strašáci Zeman, Babiš a Okamura jsou produktem devadesátek, zachycuje Česká jízda

Přečíst článek
Václav Klaus

Václav Klaus o transformaci aneb Jak to bylo před 30 lety

Exprezident Václav Klaus je jednou z klíčových postav vzniku moderní České republiky. V útlé knížce popsal svůj pohled na ekonomickou transformaci. Čtenář si znovu uvědomí, v čem bývala síla architekta ekonomických základů země.

Přečíst článek
Alchymie, obálka knihy
video

Emoce místo faktů. To platí v politice i obchodu, ukazuje skvělá kniha

Bývalý kreativní šéf agentury Ogilvy Rory Sutherland platí za jednoho z klíčových guru reklamní branže. Jeho kniha Alchymie nyní vychází česky. A může pomoci pořádně nakopnout byznys i českým podnikatelům.

Přečíst článek
Kate Winsletová v hlavní roli seriálu Mare z Easttownu

Detektivní minisérie Mare z Easttownu je žhavým kandidátem na seriál roku

Provází ji pověst nejlepšího seriálu dosavadního roku. Je detektivka Mare z Easttownu s fantastickou Kate Winsletovou v hlavní roli opravdu tak dobrá? Ano, tedy možná je ještě daleko lepší.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme