Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nezaměstnaný Australan uvázl na Mykonosu. Jinou než první třídou totiž nelétá

Nezaměstnaný Australan uvízl na řeckém ostrově. Jinou než první třídou nelétá (foto ilustrační)
iStock
Zdeněk Pečený
pez

Jedenatřicetiletý Australan si musel „nedobrovolně“ prodloužit pobyt na řeckém ostrově Mykonos. Nedaří se mu totiž najít volné sedadlo v první třídě na letu zpět do Sydney. O pomoc žádá i australské ministerstvo zahraničí. To však mlčí. Zdá se, že jej „z nesnází“ bude muset vysvobodit jeho otec a poslat pro něj private jet.

Reklama

Dvoutýdenní výlet Toma Sedgewortha se změnil v „noční můru“. Jedenatřicetiletý Australan si nemůže koupit místo v první třídě. Všechny lety jsou plné. „Prohledal jsem webové stránky všech aerolinek a prodejců letenek a našel jsem pouze sedadla v ekonomické a byznys třídě,“ uvedl Sedgeworth v telefonickém rozhovoru pro australský server Double Bay Today. „To je snad špatný vtip,“ zuří.

Podívejte se, jak se létá ve First Class:

Není standard jako standard

Tento nezaměstnaný, bývalý student soukromé školy tak uvízl na ostrově a byl nucen si prodloužit své ubytování na neurčito. „Vždy jsem cestoval pouze a jen první třídou a nehodlám teď začít experimentovat,“ dodal serveru.

Nešťastný Sedgeworth, který žije ze svěřeneckého fondu svých rodičů, se dokonce obrátil na australské ministerstvo zahraničních věcí a obchodu (DFAT). Chce, aby zatlačilo na letecké společnosti a přimělo je uvolnit pro něj místo v první třídě. „Ještě se mi z DFAT neozvali,“ povzdechl si. „V nejhorším případě musím přimět tátu, aby pro mě poslal svůj soukromý tryskáč.“

V reklamě lžete, osočil Novozélanďan Emirates. A letěl zadarmo

Novozélandský lékař byl rozčarovaný, že jeho sedadlo v byznys třídě na letu z Aucklandu do Dubaje nešlo sklopit do vodorovné polohy, přestože reklama společnosti Emirates mu slíbila komfort plnohodnotné postele. Spor dohnal až k soudu, který vyhrál. Částka, kterou musí aerolinky nespokojenému cestujícímu vyplatit, převýšila sumu, kterou žalobce za letenky zaplatil.

Přečíst článek

šampaňské, ilustrační foto

Dopis čtenářky: Jsem náročná klientka. Business třída v Lufthanse za moc nestála

Austrian Air má v business třídě nesrovnatelně lepší služby než Lufthansa, píše čtenářka newstream.cz v reakci na zatím poslední díl seriálu Business Class Zdeňka Pečeného.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme