Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

svěřenské fondy - informace o tématu

Vydavatelství Mafra na Smíchově

Babiš vytáhne z prodeje Mafry víc peněz. Pražák mu bude platit za pronájem kanceláří

Firma Imoba ze svěřenských fondů předsedy hnutí ANO Andreje Babiše si nechá lukrativní kancelářské centrum v Praze 5, uvedl server Seznam Zprávy. V něm sídlí vydavatelský dům Mafra a Rádio Impuls. Tedy média, která Babišův Agrofert prodal skupině Kaprain podnikatele Karla Pražáka. Mluvčí Kaprainu Ondřej Pechar potvrdil, že budova nebyla součástí transakce a Mafra v ní zůstává v nájmu.

Přečíst článek

Šéf ANO má smůlu. Senát schválil „lex Babiš“, politici nebudou smět vlastnit média ani přes fondy

Přečíst článek
Agrofert z Babišových fondů opět žaluje stát kvůli nečinnosti.

Těch dotací se nevzdáme. Agrofert z Babišových fondů opět žaluje stát kvůli nečinnosti

Agrofert ze svěřenských fondů expremiéra Andreje Babiše (ANO) podal dvě žaloby na nečinnost na ministerstvo životního prostředí (MŽP). Jeho úředníci ani po více než roce nerozhodli o dvou žádostech firmy o dotace. Píše o tom web iRozhlas.cz. Dotace podle něj spadají do období, kdy byl Babiš premiérem a vztahoval se na něj zákon o střetu zájmů.

Přečíst článek

Expremiér u soudu: Kauza Čapí hnízdo je vykonstruovaná, věřím ve spravedlivý proces

Obžaloba v kauze Čapí hnízdo je nepravdivá, nereálná a nepodložená důkazy, řekl dnes obžalovaný expremiér Andrej Babiš (ANO) u soudu v úvodu své výpovědi. Uvedl, že před soudem stojí proto, že šel do politiky. Politizaci trestního řízení vidí mimo jiné v tom, že jeho původně zastavené stíhání pokračovalo po zásahu nejvyššího státního zástupce. Za pomoc k padesátimilionovému dotačnímu podvodu Babišovi hrozí pět až deset let vězení.

Přečíst článek
Astratex

Astratex z Babišova impéria expanduje na německý trh

Největší středoevropský on-line prodejce spodního prádla Astratex na přelomu roku vstoupil na německý trh. Firma oznámila, že tam spustila vlastní e-shop, ve kterém letos očekává tržby v řádu desítek milionů korun. 

Přečíst článek
Fatra z holdingu Agrofert

Česko může žalovat Brusel v kauze Babišova střetu zájmů

Česká republika bude moci soudně napadnout postup Evropské komise vůči dotacím pro firmy ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO). Ve sporu by Česko mělo zastupovat ministerstvo zahraničí. Obrátit se na soud Česku umožní podle vyjádření ministerstva financí dopis, kterým Evropská komise zamítla žádost o proplacení dotace pro plastikářskou firmu Fatra z premiérova svěřenského fondu. Stát podle mluvčího ministerstva financí Michala Žurovce bude chtít získat rozsudek Soudního dvora EU.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme