Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejlepšími aerolinkami jsou Qatar Airways, evropské společnosti přihlížejí z dáli

Qatar Airways byly v roce 2022 opět vyhlášeny nejlepšími aerolinkami světa
ČTK / AP
Dušan Kütner
duk

Cestovní ruch letos nabral po razantním zmírnění proticovidových opatření opravdu silný dech, a s tím vyvstala tradiční otázka – s jakou společností letět? Jednou z odpovědí jsou i výsledky prestižní soutěže Skytrax World Airline Awards, v níž opět dominovala společnost Qatar Airways, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

V anketě založené na hodnocení cestujících Skytrax World Airline Awards 2022 se na druhé příčce umístily Singapore Airlines, třetí jsou Emirates, uvedl Bloomberg.

Qatar Airways byly největší leteckou společností, která nepřetržitě létala během pandemie covid-19, přičemž její dopravní síť nikdy neklesla pod 30 destinací,“ uvedl generální ředitel Skytrax Edward Plaisted. „Toto odhodlání firmy zákazníci jasně uznali,” dodal.

Apple AirTag

Proč aerolinky nesnášejí AirTagy

Chaos během letošní letní cestovní sezóny zpopularizoval sledovací zařízení do kufrů, která v případě jejich ztracení pomohou určit jejich přesnou polohu. Aerolinky ale nechtějí, aby je cestující používali.

Přečíst článek

V silném ročníku soutěže pro asijsko-pacifické dopravce završily první pětici japonská All Nippon Airways a australská Qantas Airways. Propad naopak zaznamenal hongkongský Cathay Pacific, jenž kvůli přísným proticovidovým opatřením výrazně omezil provoz, a sestoupil z loňského šestého místa na šestnácté.

Nejlepší první třídu mají Singapore Airlines

Ceny byly uděleny i v podkategorii pro každou kabinovou třídu. Nejlepší první třídu má Singapore Airlines, zatímco Qatar vyhrál ve srovnání business class. Virgin Atlantic Airways získala prvenství za prémiovou ekonomickou a Emirates za nejlepší ekonomickou třídu.

Letiště Schiphol v Amsterodamu

A zase ten Amsterdam. Letiště Schiphol sníží kapacitu o pětinu

Amsterodamském letiště Schiphol, které je domovskou základnou pro nizozemskou pobočku Air France-KLM, se stále nedokáže vyrovnat s nedostatkem personálu a davy cestujících. Do konce října proto sníží kapacitu letiště o 18 procent, k nelibosti cestujících i aerolinek, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

V kategorii nejlepší nízkonákladová letecká společnost na dlouhé vzdálenosti nenašel přemožitele dopravce Scoot od Singapore Airlines. Singapore Airlines také získaly ocenění za nejlepší palubní personál.

Pořadí v ocenění Skytrax World Airline Awards vzešlo z online zákaznického průzkumu, který se uskutečnil od září 2021 do srpna 2022 v angličtině, francouzštině, španělštině, ruštině, japonštině a čínštině. V konečných výsledcích se objevilo více než 350 leteckých společností.

Přehled 20 nejlepších aerolinek:

1. Qatar Airways 11. British Airways
2. Singapore Airlines 12. Etihad Airways
3. Emirates 13. China Southern
4. All Nippon Airways 14. Hainan Airlines
5. Quantas Airways 15. Lufthansa
6. Japan Airlines 16. Cathay Pacific
7. Turkish Airlines 17. KLM
8. Air France 18. EVA Air
9. Korean Air 19. Virgin Atlantic
10. Swiss International Air Lines 20. Vistara

zdroj: Skytrax World Airline Awards, Bloomberg

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme