Nový londýnský hotel Mandarin Oriental Mayfair: Oáza uprostřed velkoměsta

Nový MandarinOriental v prestižní otevřel teprve před dvěma měsíci, Newstream.cz byl mezi prvními hosty.
Historie a poloha
Mandarin Oriental otevřel svůj dlouho očekávaný druhý hotel v Londýně na začátku června, dlouhých sedm let od chvíle, co se o něm začalo mluvit.
Hotel v jedné z nejprestižnějších čtvrtí Mayfair je menší sestrou stávajícího hotelu u Hyde Parku. Za čtyři roky, tedy v roce 2028, by se k této dvojici měl připojit třetí londýnský hotel značky Mandarin Oriental v rámci zástavby Bankside Yards u galerie Tate Modern na jižním břehu Temže.
Mandarin Oriental Mayfairje prvním novým hotelem ve vyhledávané čtvrti Mayfairza více než deset let. Za stavbou stojí architekti z RogerssStirkHarbour + Partners (RSHP) – firmou stojící za slavnou londýnskou budovou Cheesegrater a Centrem Pompidou v Paříži.
Hotel se nachází na náměstí Hanover Square, které je klidnějším místem v samotném srdci britské metropole. Přitom je pár minut chůze od londýnských nákupních tepen Bond Street, Oxford Street a Regent Street. Zní to jako klišé, ale zde při vstupu do hotelu opravdu zůstává ruch – a v našem případě také letní horko – Londýna za dveřmi hotelu.
Pokoje
Hotel nabízí 50 pokojů a apartmá, včetně luxusního HanoverSuite o rozloze 95 metrů čtverečních. My jsme vyzkoušeli druhou nejvyšší kategorii – Studio Suite s 61 metry čtverečními. Jak vidět, pokoje tu nepatří k největším, o to více se museli interiéroví designeři ze studia Indigo snažit, aby maximálně využili daný prostor.
Pokojům vévodí ručně malovaná hedvábná tapeta zobrazující květy magnólie. Díky velkým oknům od podlahy ke stropu mají pokoje dostatek přirozeného světla. To je prostě výhoda nově postavených hotelů.
Apartmá Hanover začíná na šesti tisících liber za noc (téměř 180 tisíc korun), apartmá Studio přijde na tři tisíce liber a základní pokoje začínají na 1050 liber za noc.
Vyžití
Hotel ve svém podzemí ukrývá spa, které nabízí 25 metrů dlouhý vnitřní bazén s efektem umělého světla hvězd na stěnách. Tři vířivky vedle bazénu nabízejí vodní masáže pro ty, kteří preferují teplejší vodu. Zatímco bazén je většinou pouze pro dospělé, děti mají vymezený konkrétní čas na koupání, aby nenarušovaly klidnou atmosféru. Součástí spa je také nejmodernější fitness centrum s vybavením Technogym.
Restaurace
Mandarin Oriental Mayfair přináší britský debut kulinářských konceptů korejského šéfkuchaře Akira Backa. Zatím je otevřená hlavní restaurace Akira Back a přilehlý bar A Bar Lounge. Ačkoliv se Back narodil v jihokorejském Soulu, vyrostl v americkém Coloradu a vedl japonské restaurace po celém světě. Menu místní restaurace je japonské s jasným korejským rukopisem. To se projevuje například u sushi zabaleném v kimchi, tedy nakládaném kvašeném pálivém korejském zelí. Sushi tu rozhodně umí a používají na něj kvalitní ryby, přípravu lze sledovat u otevřeného sushi baru, který je součástí restaurace.
Ještě letos otevře exkluzivní restaurant Dosa o pouhých 14 místech a také střešní bar A Bar Rooftop.
Verdikt
Druhý hotel značky Mandarin Oriental v Londýně zatím sbírá pozitivní ohlasy. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že jde opravdu o oázu klidu a ticha uprostřed pulzující britské metropole.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.