Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lyžování na skutečném sněhu v poušti

uvnitř nejslavnější zastřešené sjezdovky na světě - Ski Dubai
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Venku padá sníh a v médiích se řeší ceny skipasů v Česku i v Alpách. Přitom lyžování se dá spojit s plážovou dovolenou. A to celoročně.

Reklama

Minus dva

Vyrážíme lyžovat. Je srpen. Teploty v Dubaji překračují 40 stupňů. V kombinaci s vlhkostí na úrovní 80 procent to znamená pocitovou teplotu mezi 50 a 55 stupni. Skokové ochlazení probíhá ve dvou krocích. Z parkoviště do obchodního centra, kde je příjemných 22 a pak už do obřího mrazáku Ski Dubai, kde jsou -2.

Nejslavnější vnitřní lyžařská sjezdovka se nachází v emirátské megapoli Dubaji. Aby toho nebylo málo, je součástí obchodního centra Mallofthe Emirates, které leží mezi dubajskou Marinou a Downtownem. Pokud to stále nezní dost podivně, počkejte až uvidíte kolonii tučňáků, kteří zde žijí.

Dražší než Špindl

Ačkoliv teploty v Dubaji i v nejchladnějších měsících málokdy padají pod 25 stupňů, zastřešená 400 metrů dlouhá sjezdovka s převýšením přes 60 metrů, z lokality činí místo vhodné pro pár hodin strávených na zasněženém svahu.

Ceny jsou o něco vyšší než v českých horách. Dvě hodiny přijdou na 1500 korun a celý den na 2100. Výhodou je, že veškeré vybavení – od lyží přes boty, helmy až po oblečení – je v ceně. Součástí areálu je také Snow Park, který nabízí aktivity na sněhu jako jsou jízdy v kruhu či zorbing na sněhu. Snow Park se ale platí zvlášť. Přijde na dalších 1300 korun.

Nejslavnější

K dispozici je sedačková lanovka a vlek, které pomáhají přepravovat lyžaře a snowboardisty nahoru. Při prvním výjezdu lanovkou až na vrchol šedesátimetrového kopce jsem byl – jako nadšený lyžař – mile překvapen délkou i sklonem svahu, čekal jsem ho kratší a bez takového sklonu. Začátečníci, kteří na sjezdovkách nikdy nebyli, si mohou domluvit lekce lyžování či snowboardingu.

Zakončit lyžařský den a oslavit úspěchy se dá vIce Baru. Ski Dubai má otevřeno od pondělí do čtvrtka do 23. hodiny a o víkendu do půlnoci, takže s celodenní vstupenkou umožňující opakované vstupy se dá zažít opravdu dlouhý den na svahu proložený nákupy v přilehlém nákupním centru.

I když je Ski Dubai nejznámější vnitřní sjezdovkou na světě, není nejdelší ani největší. Když v roce 2005 Ski Dubai otevřel, pozornost lákala skutečnost, že je v obchodním centru a v rozpálené poušti. Pro Dubaj ale není všem dnům konec. Nakonec by mohla mít nejdelší vnitřní svah na světě. V rámci projektu Meydan One na okraji Dubaji se totiž plánuje sjezdovka dlouhá rovný kilometr.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ilustrační foto

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme