Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skiareál Špindlerův Mlýn představí nové sjezdovky. Miliardář Rattaj investuje 300 milionů

Skiareál Špindlerův Mlýn v zimní sezóně představí nové sjezdovky
ČTK
Michal Nosek

V nejznámnějším krkonošském středisku, Špindlerově Mlýně, chystá společnost Melida, která patří do skupiny TMR miliardáře Igora Rattaje masivní investici. Nabídne dvě nové a dvě rozšířené sjezdovky, i modernější spůsob zasněžování.

Reklama

Roky slibované propojování lyžařských areálů Svatý Petr a Medvědín konečně začalo. V první fázi dojde před sezónou k rozšíření modré sjezdovky, ale hlavně vzniknou dvě nové sjezdovky, to vše s nejnovějším systémem technického zasněžování. Zimní sezóna odstartuje 9. prosince tradičním Orlen Špindl Ski Openingem, který letos bude mít formu malého hudebního festivalu s celou řadou zvučných jmen.

FOTOGALERIE: Podívejte se, kde se nachází nové sjezdovky

V průběhu léta vznikly dvě nové páteřní sjezdovky, které lyžaři otestují již v nadcházející zimní sezóně. Nový systém umožní částečně využívat vodu z Labské přehrady, což bude mít výrazný vliv jak na rychlost, tak na množství sněhu, které bude skiareál schopen na začátku sezóny připravit.

„Myšlenka propojení špindlerovských areálů se datuje od devadesátých let minulého století, přípravné projekční práce jednání o změně Územního plánu započaly v roce 2006. Jde o projekt, na kterém intenzivně pracujeme od vstupu naší společnosti do skiareálu v roce 2012 a nyní ho měníme v realitu. Špindlerův Mlýn se zásadním způsobem posune a udělá z něj lyžařské středisko, která v rámci naší země nebude mít obdoby,“ shrnuje Čeněk Jílek, předseda představenstva společnosti Melida, provozovatele Skiareálu Špindlerův Mlýn. Pro společnost Melida je propojení areálů zásadním investičním záměrem. Zároveň se  jedná o největší investiční projekt v českém lyžařském byznysu. 

Nové sjezdovky v budoucnu propojí Svatý Petr a Medvědín

Intenzivní práce na výstavbě nových sjezdovek a zasněžování probíhají již několik měsíců a blíží se ke zdárnému konci. Nová červená sjezdovka s názvem „Přehradní“ začíná u horní stanice Hromovky a v budoucnu povede až k plánovanému lanovkovému terminálu, který propojí areály i novými dopravními zařízeními. „Sjezdovka má výborný profil, i když letos ještě nebude možné sjet až úplně dolů. Zhruba v polovině tratě se totiž lyžaři napojí na stávající turistickou cestu, kterou jsme upravili tak, aby se všichni z Přehradní sjezdovky dostali zpět k dolní stanici lanovky Hromovka. Vznikne tak více než 1500 metrů dlouhá nová trasa, která zásadně rozšíří a zkvalitní možnosti lyžování ve Špindlu,“ přiblížil novou sjezdovku ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Vyrazte na cestu po Jižních Čechách: Český Krumlov a Třeboň jako skvělé startovací lokality

Vyrazte na cestu po Jižních Čechách: Český Krumlov a Třeboň jako skvělé startovací lokality

Jižní Čechy jsou velmi půvabné, pokud chcete do této lokality vyrazit, nabízí se zejména dvě města – Třeboň a Český Krumlov. Ta byste si neměli nechat ujít. Nabízí totiž nezapomenutelnou směsici kultury, krásné architektury a přírody.

Přečíst článek

Nová sjezdová trať se chystá také na Medvědíně. Na ní se lyžaři svezou odbočením z červené sjezdovky, odkud budou moci v délce zhruba kilometr sjíždět až do místa, kde kříží Vodárenskou sjezdovku. Jakmile skiareál v další fázi vybuduje nové lanovky, povede tato červeno-modrá sjezdovka s názvem „Lesní“ přímo k jejich dolním stanicím.

Pohodlnější a širší modré sjezdovky

Kromě budování nových tratí se Skiareál Špindlerův Mlýn letos rozšíří stávající sjezdovky. Velké změny doznala i nejoblíbenější a zároveň nejvytíženější modrá sjezdovka na svatopetrské straně areálu. Díky terénním úpravám užších částí a několika členitých zatáček, kde se na malém prostoru koncentrovalo mnoho lyžařů, je sjezdovka výrazně širší, přímenější a celkově přehlednější a tím i bezpečnější. Kompletní proměnou pak prošla i trasa známá jako Vodárenská, která dosud sloužila spíše jako odjezdová cesta spojující Mísečky s dolní stanicí Medvědína.

Beduínské tradice se mění. Z kočovníků se stávají řidiči a prodejci

REPORTÁŽ: Za beduínskou nevěstu se již neplatí velbloudy, ale zlatem. Dávné tradice se mění

Severovýchod sinajského poloostrava stále patří pro české výletníky mezi neprobádanou oblast, protože byl dlouho uzavřený a nyní zde platí přísná bezpečnostní opatření. Pro toho, kdo se chce podívat například na Mojžíšovu horu, nebo si vychutnat potápěčský ráj, je prakticky jedinou možností let a ubytování zprostředkované Čedokem. Je to totiž jediná cestovka, která cestu do Taby poskytuje. 

Přečíst článek

„Z cesty, po které se dalo lyžovat, jen když napadlo dostatek sněhu, jsme vytvořili dvakrát tak širokou, v podstatě úplně novou plnohodnotnou modrou sjezdovku s moderním technickým zasněžováním. Vzhledem k oblíbenosti a vytíženosti modrých sjezdovek ji budeme na začátku zasněžovat jako jednu z prvních,“ doplnil René Hroneš.

Flexibilní ceny skipasů

Ceny skipasů budou ve Špindlerově Mlýně opět flexibilní. Čím dříve je online prostřednictvím věrnostního programu GOPASS lyžaři koupí, tím levnější budou. Cena se bude odvíjet i od vytíženosti střediska, počasí a dalších faktorů. Cena online v rámci GOPASS bude startovat na částce 640 korun. Při nákupu jedné jízdy lanovkou bude nově možné projít turniketem, který zákazníkovi při nákupu přes GOPASS přijde přímo do telefonu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

René Hroneš, šéf areálů ve Špindlerově Mlýně

Ve Špindlu přibyly dvě sjezdovky. Stavba propojovacího terminálu se ale opozdí, říká ředitel Skiareálu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme