Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kde je ráj digitálních nomádů? Vysoko v žebříčku atraktivních lokalit je i Praha

Praha se umístila na 11. místě žebříčku.
Pixabay
Petra Jansová

Melbourne, Dubaj, Londýn nebo Praha? Česká metropole se v žebříčku společnosti Netpick umístila v top 15 nejlepších destinací digitálních nomádů na světě.

Reklama

Pandemie akcelerovala rozvoj fenoménu zvaný digitální nomádství. Přesto jen několik málo zemí přijalo předpisy, které by jim z tohoto trendu dnešní doby pomohly těžit. Server Netpick sestavil celosvětový žebříček měst podle toho, jaké podmínky pro digitální nomády nabízí. Praha se umístila vysoko.

Web Netpick zkoumal podmínky  v 75 hlavních městech na celém světě, aby zjistil, která jsou ideálním místem pro digitální nomádství. „Uplynulý rok ukázal, že digitální nomádství není jen životním stylem, ale může prospěšný pro celou společnost,“ konstatoval zakladatel společnosti Nestpick Omer Kucukdere.

Tým společnosti se zabýval třemi kategoriemi. První zahrnovala výzkum nákladů, jako je výše pronájmu a dostupnost prostorů (například coworkingových) nebo dostupnost a rychlost internetového připojení.

„V druhé kategorii jsme se zaměřili na to, jak snadné je pro cizince z daného místa práci provádět. Zkoumali jsme, zda mají země pro takové případy speciální víza, či přizpůsobenou finanční infrastrukturu například v možnosti daňových odpočtů,“ přiblížil Kucukdere s tím, že se zaměřili i na analýzu základních lidských práv.

Naposledy se při sestavování žebříčku tým zaměřil i na životní úroveň. 

Kompetní žebříček najdetet zde.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Místo recepce kavárna či bar. Penta zkouší nový koncept vstupu do kancelářských budov

Místo klasické recepce kavárna. Penta boří zavedená pravidla vstupu do kancelářských budov

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme