Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Jak se cestovalo na konci 19. století bez davů a focení na mobily?

Katedrála v Bordeaux na konci 19. století
Se svolením Library of Congress
Petra Nehasilová

Nikde nikdo, asi tak by se dali popsat turisticky oblíbená místa zachycená na historických snímcích z přelomu 19. a 20. století.

Reklama

I na přelomu 19. a 20. století se cestovalo a fotilo. Barevná fotografie tehdy teprve v samých počátcích, ve stadiu prvních velmi ojedinělých pokusů. Fotografové tedy nejprve pořídili černobílé snímky, které pak byly ručně kolorovány a vytištěny metodou označovanou jako fotochromový tisk.

Díky jedné z kolekcí takovýchto výjimečných fotografií, které zpřístupnila knihovna amerického Kongresu Library of Congress, se tak můžeme i my vypravit na více než 100 let starou „velkou cestu“ po Evropě. Mimochodem i tehdy se vedly kroky cestovatelů do Prahy či Karlových Varů.

Reklama

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Život v Tokiu

Jak bojovat s overturismem, řeší to i v Japonsku. Místním zlevní nebo zakáží prodej alkoholu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme