Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hrozné dárky, kterým je lepší se o Vánocích vyhnout

Ponožky nepatří mezi nejlepší vánoční  dárky.
Profimedia.cz
 ČTK

Dát někomu dobrý dárek chce vynaložit nějaký čas, snahu a trochu přemýšlení. Ale jak se vyhnout tomu, abychom někoho nepřipravili o vánoční radost špatným dárkem?

Reklama

Řada vánočních dárků udělá radost, pak je také řada těch, kterým je údajně lepší se vyhnout. Australský server Finder sestavil přehled věcí, které nedoporučuje pořizovat příbuzným a přátelům.

1. Sexy zahradní trpaslík

Je otázkou, jestli lidé vůbec potřebuj mít v zahradě sádrové nebo plastové trpaslíky, a proto se sexy zahradní trpaslík dostal na první příčku nejhorších dárků. „Myslím, že se všichni shodneme, že nepotřebujeme zahradní trpaslíky, kteří se povalují na trávníku ve spodním prádle,” řekl šéfredaktor serveru Finder Angus Kidman.

Tomáš Prouza, šéf Svazu obchodu a cestovního ruchu a viceprezident Hospodářské komory ČR

Tomáš Prouza: Vánoce budou hubené, už to vidíme. Ani povánoční slevy nepomohou

Letošní Vánoce budou z hlediska obchodu jiné než všechny předchozí za mnoho let. Lidé jsou zaskočeni obřím nárůstem cen energií a přemýšlejí, jak ušetřit. Vánoční dárky budou první obětí. Dobře si to uvědomuje i Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. „Předvánoční prodeje jsou asi o patnáct procent nižší,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz. Ani tradiční povánoční výprodeje podle něj neskýtají obchodníkům dobré vyhlídky. Nejhůř jsou na tom prý prodejci textilu.

Přečíst článek

2. Jednoúčelové spotřebiče

Číslem dva na seznamu pochybných dárků jsou kuchyňské spotřebiče, které umí jen jednu věc. Může to být pomocník na výrobu párků v rohlíku nebo klobás, anebo kávovar, který vaří jen jediný typ kávy. Všichni víme, co se s podobnými dárky stane - jen zabírají místo v zadní části kuchyňských skříněk.

3. Kalendář

Kalendáře jsou tradiční dárek, ale většina z nás už má telefony s kalendářem. Nepotřebujeme mít na zdi kus papíru, aby nám řekl, jaký den bude zítra.

4. Sýr

Sýr je výborná věc, ale převážení z místa na místo a uložení pod stromkem v teplém obývacím pokoji nemusí snášet příliš dobře. A málokdo by si asi přál, aby se mu do vůně jehličí a purpury přimísil odér dobře vyzrálého až přezrálého sýra.

5. Příliš velké dárky

Často ty nejlepší věci jsou v malém balení. A nic není horšího, než když jedete za rodinou, kde dostanete obrovský dárek, který se vám nevejde do kufru auta - anebo neprojde při odbavení na letišti.

6. Pleťová kosmetika proti stárnutí

Všechny kosmetické přípravky proti stárnutí, vráskám nebo skvrnám na pleti by měly být tabu. Nikdo nechce, aby si jeho milovaní a blízcí mysleli, že se jim snaží naznačit, že vypadají staře, vrásčitě a unaveně.

vánoční dárky (ilustrační foto)

Více než polovina Čechů chce na vánočních dárcích šetřit, ukázal průzkum

Na 57 procent Čechů chce letos šetřit při pořizování vánočních dárků. Sedm z deseti lidí pokryje nákup dárků z běžné výplaty. Letošním hitem Vánoc budou kosmetika a knihy. Vyplývá to z průzkumu, který udělala v polovině října mezi více než 500 respondenty agentura STEM/MARK pro Home Credit.

Přečíst článek

7. Permanentka do posilovny

Je v zásadě stejný případ jako šestá příčka. Obdarovanému naznačuje, že nevypadá moc ve formě, anebo že ztloustl - a měl by s tím něco dělat.

8. Čistící pomůcky a prostředky

Rozbalit pod stromečkem vysavač, prachovky nebo sadu čistících prostředků příliš nepřispěje k vánoční atmosféře. Navíc by si obdarovaný či obdarovaná mohli myslet, že je pokládáte za špindíry a šmudly, kteří nemají doma uklizeno.

Čistící prostředky pod stromeček? Snad raději ne.

9. Ponožky

Nikdo nepotřebuje další ponožky. Všichni jich máme spoustu, a pokud náhodou nemáme, prodává je každý supermarket.

To, že ne každý dárek je vhodný a vítaný, potvrzuje i australský marketingový expert Peter Applebaum. Podle něj víc než dvě procenta vánočních dárků končí v popelnici a sedm procent jich obdarovaní vracejí či vyměňují v obchodech.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme