Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dům po Ivaně Trumpové zeje prázdnotou. Extravagantní sídlo za půl miliardy ani po roce nikdo nechce

Dům zesnulé Ivany Trumpové je i po roce od podání nabídky stále k dispozici
Douglas Elliman
Jiří Frydlewicz
fry

Extravagantní dům v New Yorku, který vlastnila bývalá manželka amerického prezidenta Trumpa Ivana Trumpová, je i po roce od jeho uvedení na realitní trh stále k dispozici, uvedl server CNBC. Realitní společnost Douglas Elliman za sídlo požaduje 22,5 milionu dolarů, tedy více než 520 milionů korun. A to realitka kvůli nezájmu o koupi cenu snížila o čtyři miliony dolarů.

Reklama

Rezidence zůstává od smrti Trumpové v červenci 2022 prakticky nedotčená. Server CNBC k tomu doplnil, že se po technické stránce se v sídle nezměnilo nic od devadesátých let, kdy první manželka exprezidenta USA Donalda Trumpa dům zrekonstruovala. „Je to velmi krásné, velmi francouzské. S příchutí Versailles,“ uvedl realitní agent J. Roger Erickson z Douglas Elliman. 

FOTOGALERIE: Prohlédněte si interiéry domu

Trumpová dala za dům na Manhattanu v roce 1992 celkem 2,5 milionu dolarů. Podle Ericksona byl v havarijním stavu, když ho koupila, a „utratila miliony za to, aby jej zrenovovala a dodala mu jeho nynější osobitý styl“.

Šestipatrový městský dům o rozloze téměř 818 metrů čtverečních byl postaven v roce 1879. Stále je vybaven nábytkem zesnulé Trumpové, „oblečený do červených koberců a stěn pokrytých červeným hedvábím a překypuje zlatými akcenty a zdobenými křišťálovými lustry“. K dispozici je budoucím majitelům pět ložnic, pět koupelen, sauna, prádelna, kancelářský prostor či venkovní prostor

FOTOGALERIE: Za architekturou i gastrem na Masaryčku

Masaryčka nabízí nejenom skvělou architekturu, ale i výtečnou gastronomii. Kromě cukrářského butiku Ollies nebo kavárny Loka nabídne kancelářská budova na Florenci co nevidět i francouzskou nebo japonskou gastronomii.

Přečíst článek

Marek Dospiva z Penty

FOTOGALERIE: Podívejte se na nejdražší kanceláře v Česku. Na Masaryčce sedí i Marek Dospiva z Penty

Po deseti letech příprav a dvou letech stavebních prací se konečně otevřela nejdražší kancelářská budova v Česku. Společnost Penta Real Estate otevřela dvojici budov, které navrhla kancelář dnes již zesnulé legendy světové architektury Zahy Hadid. „Budova stála zhruba dvě a půl miliardy, jenom fasáda vyšla na 500 milionů,“ prozradil Marek Dospiva zakladatel Penta Investments.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Německo, Sasko

V Německu zuří opravdová realitní krize. Ceny bytů a domů spadly na šedesátileté dno

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme