Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další kariérní zásah. Jákl bude koproducent filmu s držitelem Oscara Crowem

Premiéra Jan Žižka
ČTK
 ČTK

Režisér a scenárista Petr Jákl, jehož film Jan Žižka aktuálně ovládá žebříček návštěvnosti českých kin, je jedním z producentů snímku Land of Bad s hollywoodskou hvězdou Russelem Crowem. Akční thriller začal minulý měsíc v Austrálii natáčet režisér Will Eubank, který společně s Davidem Frigeriem napsal i scénář. V hlavní roli se vedle držitele Oscara a Zlatého glóbu Crowa představí australský filmový a televizní herec Liam Hemsworth známý ze série Hunger Games. Ve filmu se setká i se svým starším bratrem Lukem Hemsworthem.

Reklama

"Už skoro 11 let žiju ve středověku. Alespoň obrazně řečeno. Teď, když je Jan Žižka konečně v kinech, se i já můžu posunout dál. Russel Crowe pro mě navždy zůstane gladiátorem ze stejnojmenného filmu Ridleyho Scotta. Vždycky jsem s ním chtěl spolupracovat. A Liam je stoupající hvězda, takže je tahle kombinace herců ideální," uvedl Jákl.

Milovaná Austrálie

Českému koproducentovi je blízké i prostředí, ve kterém se teď bude nějaký čas pohybovat. "Natáčíme v Austrálii, kterou miluju díky olympiádě v Sydney, kde jsem závodil v judu. Mám z té doby na Austrálii nezapomenutelné zážitky. Navíc jsme začali natáčet o pár dní dřív, než se plánovalo a padlo to přesně na mé narozeniny. Tak doufám, že budu dostávat v budoucnu víc takových dárků," dodal.

Premiéra Jan Žižka

Nejdražší český film Jan Žižka míří do kin. Točil jsem ho pro Čechy, říká režisér Jákl

Historické drama Jan Žižka má za sebou novinářskou premiéru za účasti zahraniční herecké delegace. Veřejnost si názor na nejdražší snímek české kinematografie bude moci udělat už ve čtvrtek 8. září, kdy film režiséra Petra Jákla vstoupí do kin. „Film jsem točil pro Čechy, ale chci, aby si i v zahraničí mohli říct: aha, tohle je velký příběh,“ řekl novinářům Jákl.

Přečíst článek

Jákl v současné době dokončuje jako producent několik amerických snímků, jako například 57 Seconds s Morganem Freemanem nebo Savage Salvation s Robertem De Nirem a Johnem Malkovichem. V říjnu bude v Americe distribuován thriller The Inhabitant volně inspirovaný příběhem známé americké vražedkyně Lizzie Bordenové, kde je taktéž producentem. Loni měl premiéru akční film The Misfits produkovaný Jáklem, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvárnil někdejší James Bond Pierce Brosnan.

V čele návštěvnosti tuzemských kin je v současné době Jáklův velkofilm Jan Žižka. Rozpočet téměř půl miliardy z něj dělá nejdražší snímek české kinematografie. Celkem má na kontě za měsíc od premiéry asi 279 tisíc diváků při tržbách přes 45,5 milionu korun.

Žižka zamířil do 1200 amerických kin

Distribuční společnost The Avenue uvedla v září Žižku (v anglickojazyčné produkci Medieval) do 1200 amerických kin. Na streamovacích platformách se objeví 31. října.

Thajské pláže jsou po pandemii znovu plné turistů

REPORTÁŽ: Kultovní thajská pláž Maya Bay je znovu krásná jak před lety. Kazí to však zákazy a omezení

Pláž Maya Bay v roce 2000 proslavil film Pláž s Leonardem DiCapriem. Davy turistů, které následovaly, přinesly křehký ekosystém na pokraj kolapsu. Pláž se musela uzavřít na téměř čtyři roky. A když se letos v lednu otevřela, ukázalo se, že to již nebude stejné. Po sedmi měsících od otevření navíc přišlo další uzavření. Zatím dočasné.

Přečíst článek

"Ačkoliv dialogy místy působí neautenticky a pohledy z ptačí perspektivy točené dronem jsou přehnané, Žižka je snímkem bez nudného momentu," napsal americký časopis Variety.

Petr Jákl ml. se narodil 14. září 1973. Herecky se prosadil, podobně jako jeho otec, spíše jako kaskadér a doublér. Ve své profesi kaskadéra se stal uznávaným, o čemž svědčí i mnohé minirole ve filmech xXx, Česká spojka, Gladiátor, Alien vs. Predator nebo Eurotrip. Jako režisér a scenárista uspěl se snímky Kajínek a Ghoul.

Kevin Costner v seriálu Yellowstone

Kdo bere v americké televizi nejvíc? Kevin Costner a Mahershala Ali

Pryč jsou doby, kdy filmové hvězdy pobíraly obří honoráře ve výši desítek milionů dolarů. V současnosti sice podobné mzdy nejsou neobvyklé, ale většinou se pojí s producentskou rolí. A tak se stále častěji děje, že více berou seriálové hvězdy. Ty nejlepší si přijdou i na milion dolarů (asi 24 milionů korun) za epizodu. A pak tu jsou oscaroví herci Kevin Costner a Mahershala Ali, kteří podle magazínu Variety berou ještě víc.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme