Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
 nst

nst

Zpravodajská směna redakce newstream.cz.

články autora

Roztyly Plaza

Nové Roztyly. Passer otevřel v Praze 11 kancelářskou budovu

Developer Passerinvest Group otevřel zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Budova stojí přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě.

Přečíst článek
Netflix šokuje nárůstem počtu diváků. I díky příběhu narkobaronky Griseldy

Netflix šokuje nárůstem počtu diváků

Zátah proti sdílení hesel i příběh narkobaronky Griseldy zajistily Netflixu hvězdné čtvrtletí. Nárůst počtu předplatitelů streamingové služby byl dvojnásobný oproti očekávání. Výhled ale zklamal.

Přečíst článek
Lenka Hrochová

Obchodní tým Newstreamu posílila Lenka Hrochová

Do obchodního týmu vydavatelství zpravodajského byznysového webu newstream.cz nastoupila zkušená account manažerka Lenka Hrochová. Bude rozvíjet přímou inzerci a další klientské projekty. 

Přečíst článek

Na čem půjde letos vydělat? Na bitcoinu, akciích i nemovitostech

Hodnota bitcoinu může ještě letos přesáhnout hodnotu 100 tisíc dolarů, zaznělo v debatě v rámci projektu Technology Fast 50 společnosti Deloitte. A na čem lze letos ještě vydělat? Vhodná doba je podle investičních špiček i nadále pro investice do nemovitostí a akcií.

Přečíst článek

Tatrovky získaly designového Oscara

Kopřivnická Tatra si připsala další úspěch. Poprvé ve své historii získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát.

Přečíst článek

Dohodáři se dočkají ještě dalších změn. Které to budou? Otázka pro právníky

Trh práce a novely pracovněprávních předpisů. Svaz průmyslu a dopravy odhaduje, že na českém trhu práce chybí v tuto chvíli až 250 tisíc zaměstnanců. O tomto dlouhodobém nedostatku pracovní síly, který brání (nejen) českým firmám v rozvoji a z toho pramenící potřebě jej řešit, se hovoří již několik let. A ačkoliv je problém znám i zákonodárci, přesto doposud nenašel jeho koncepční řešení. Namísto toho realizuje pouze rychlá, nesystematická a záplatová řešení dílčích souvisejících problémů.

Přečíst článek
Obchod Kytary.cz v pražských Modřanech

Kytary.cz zvítězily v březnovém kole soutěže Visa Czech Top Shop

Kytary.cz je obchod pro správné rockery. A nejen je. Kytary, bicí, klávesy, ale i dechy nebo smyčce, to všechno najdete v prodejně v pražských Modřanech, která se pyšní největším skladem hudebních nástrojů ve střední Evropě. Nebyla to pouze šíře nabízeného sortimentu, která prodejnu vynesla do čela březnového kola soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop (VCTS), jíž je Newstream mediálním partnerem.

Přečíst článek
Nový iPhone 15

Apple už není jednička. Na pozici největšího výrobce smartphonů ho opět střídá Samsung

Apple dodal v prvním letošním čtvrtletí meziročně o 10 procent méně iPhonů, zatímco jeho čínští konkurenti hlásí dvouciferný nárůst dodávek. A Samsung je opět jedničkou. Vyplývá to ze zprávy výzkumné společnosti International Data Corporation.

Přečíst článek

Freshstart: Jak být lepší než konkurence? Analýza trhu a další 3 tipy

Překonat konkurenci je v podnikání klíčem k úspěchu. Je na místě myslet nejen na způsoby, jak svou firmu na trhu udržet, ale také na to, jak dál prosperovat. Na co se zaměřit, aby byl jeden byznys lepší než ostatní? V novém článku přinášíme 3 tipy, jak nad konkurencí vyzrát.

Přečíst článek
Retail park Topoľčany

Investice do retail parků a diskontu se osvědčila. Přinese i devět procent ročně

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vsadila před šesti lety na menší retail parky a strategie se vyplatila. Investorům nabízí až devíti procentní zhodnocení.

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce bytu v centru Prahy.

Nájem, nebo hypotéka? Co je výhodnější? Záleží, jestli žijete v Ostravě či Praze

Při rozhodování mezi nájemním bydlením a pořízením vlastní nemovitosti na hypotéku většina lidí srovnává výši tržního nájemného s měsíční splátkou hypotéky. Která z částek je aktuálně vyšší? Ve spolupráci se společností hyponamíru.cz jsme to spočítali za vás. A odpověď se liší pro Prahu, Brno i Ostravu.

Přečíst článek
Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT

Vlivná investorka Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT. Koupila podíl v OpenAI

Investiční fond Ark Investment Management vlivné investorky Cathie Woodové koupil podíl v miláčkovi ze Silicon Valley, společnosti OpenAI. Woodová vsadila na to, že vznikající odvětví umělé inteligence přetvoří technologické prostředí.

Přečíst článek
Hledání zaměstnanců & práce s pomocí AI od DreamJobs nově na newstream.cz

Hledání zaměstnanců & práce s pomocí AI od DreamJobs nově na newstream.cz

Zpravodajský server newstream.cz se zaměřením na ekonomiku a business nově spolupracuje s inovativním HR portálem DreamJobs. Inzeráty pracovních pozic a životopisy uchazečů tak nyní najdou i čtenáři serveru newstream.cz.

Přečíst článek
Soňa Kotrbová posiluje PwC Lega

Soňa Kotrbová posiluje PwC Legal. Povede business development v regionu CEE

Advokátní kancelář PwC Legal posílila Soňa Kotrbová. Nastupuje na pozici Regional Business Development Leader a bude mít za úkol spoluvytvářet a naplňovat klientskou a brandovou strategii a komunikaci s klíčovými klienty.

Přečíst článek

Březnová inflace zakotvila na dvou procentech

Inflace v březnu stagnovala na únorových dvou procentech. Ukazují to čerstvá data z Českého statistického úřadu (ČSÚ). Domácí ceny, zdá se, jsou pod kontrolou a Česká národní banka může na svých dalších zasedání pokračovat ve snižování sazeb.

Přečíst článek

News box

Spojené státy odložily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr obrany Lloyd Austin. Vláda podle něj přehodnocuje vojenskou pomoc kvůli vývoji v Rafáhu.

Číst více
Zástupci členských zemí Evropské unie se v Bruselu shodli, že💸💸💸​​​​​​​ výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě využijí k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci této země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Informovalo o tom belgické předsednictví. Číst více
Rakouská 👮👮👮policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého kryptoměnového podvodu. Mezi zadrženými je také 34letý Čech. Informoval o tom spolkový kriminální úřad, který je součástí rakouského ministerstva vnitra. Škoda, kterou skupina způsobila, se podle zprávy odhaduje na šest milionů eur.
Británie investuje téměř 200 milionů liber (5,8 miliardy korun) do výstavby prvního evropského zařízení na výrobu ☢️☢️☢️uranu s vysokým obsahem a nízkým obohacením označovaným HALEU. Toto palivo bude podle vlády potřebné pro příští generaci projektů v jaderné energetice. Informovala o tom  britská vláda.
Úterní hrozba💣💣💣 pumovými útoky na více než 1500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve čtvrtek pokračovat, informovaly slovenské úřady. Po autorovi e-mailové výhrůžky, která se podle dřívějších informací slovenské policie týkala i budov bank a prodejen elektrotechniky, kriminalisté pátrají. Policejní prezidium uvedlo, že šlo spíše o kybernetický útok než o reálnou hrozbu.
Premiér Petr Fiala považuje za nutné postupovat nad rámec migračního paktu a odradit nelegální migranty od toho, aby do Evropy vůbec přicházeli. Česko podle ministerského předsedy patří do skupiny zemí, které chtějí nelegální migraci čelit důrazně. Zástupci států EU dnes potvrdili shodu na konečné podobě balíčku, Česko se zdrželo. Podle expremiéra a předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše způsobila podobu balíčku Fialova vláda, Česko mělo hlasovat proti. Kabinet podle Babiše "zradil české občany".

Evropská komise povolila českému holdingu 🍞🍞🍞Agrofert získat kontrolu nad rumunskou společností East Grain, která obchoduje s obilím a olejninami. Transakce se týká především obchodu s obilovinami, olejnatými semeny, krmivy pro zvířata a minerálními hnojivy.

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje vybudovat v americkém státě Wisconsin moderní 📊📊📊datové centrum za 3,3 miliardy dolarů. Informoval o tom Bílý dům s tím, že plány Microsoftu dnes při návštěvě Wisconsinu oznámí americký prezident Joe Biden. Datové centrum Microsoftu bude na stejném místě, kde tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn plánoval postavit továrnu za deset miliard dolarů.
Německému výrobci luxusních 🚗🚗🚗automobilů BMW v prvním čtvrtletí klesl zisk před zdaněním o 18,9 procenta na 4,16 miliardy eur. Pokles způsobily vyšší náklady související mimo jiné s obměnou důležitého modelu řady 5 a vyšší podíl plně elektrických vozů, které zatím nejsou tak ziskové. 
Tribunál Soudního dvora Evropské unie zrušil verdikt Evropské komise o schválení státní pomoci německé✈️✈️✈️ letecké společnosti Condor. Ta pomoc získala po úpadku své mateřské firmy Thomas Cook. Soudci druhého nejvyššího soudu EU podle dnešního sdělení rozhodli, že EK měla před schválením zahájit oficiální vyšetřovací řízení. Proti rozhodnutí je možné se odvolat.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme