Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Ondřej Bílek

Ondřej Bílek

články autora

Ruští prodejci zbraní na veletrhu IDEX.

Putinovi obchodníci nabízejí na veletrhu válkou testované zbraně

Ruský zbrojní průmysl se navzdory sankcím účastní veletrhu IDEX ve Spojených arabských emirátech a nabízí zbraně, které byly testovány ve válce na Ukrajině.

Přečíst článek
CEO YouTube Susan Wojcická oznámila, že ve funkci končí.

Generální ředitelka YouTube končí, chce se věnovat rodině

Susan Wojcická ve čtvrtek oznámila, že odstupuje ze své funkce generální ředitelky YouTube. Nahradí ji dosavadní produktový ředitel Neal Mohan, uvedl CNBC.

Přečíst článek
Cenové stropy neselhaly, Rusko utrží za ropu méně.

Cenové stropy neselhaly, tvrdí Mezinárodní energetická agentura. Rusko utrží za ropu méně

Zákazy a cenové stropy zaměřené na ruskou ropu mají podle Toril Bosoniové z Mezinárodní energetické agentury (IEA) „zamýšlený efekt“ navzdory tomu, že ruský ropný průmysl zvyšuje aktivitu a překvapivě se mu daří i v exportu.

Přečíst článek
Tanečníci vystupují na zahajovací akci hongkongské turistické kampaně Hello Hong Kong.

Hongkong rozjíždí záchranný plán. Rozdá půl milionu letenek

Nová hongkongská propagační kampaň nazvaná Hello Hong Kong , která se právě rozjíždí, má nastartovat návrat turistů. V rámci kampaně bude během příštích šesti měsíců rozdáno půl milionu letenek zadarmo, píše CNBC.

Přečíst článek
Shell hlásí rekordní zirky.

Sečteno a podtrženo. Ropný gigant Shell má nejvyšší zisky za 115 let

Ropný a plynárenský gigant Shell vykázal rekordní roční zisky poté, co loni vzrostly ceny energií po ruské invazi na Ukrajinu. Společnost za rok 2022 oznámila upravený zisk ve výši 39,9 miliardy dolarů (asi 862 miliard korunr), což je nejvíce ve své 115leté historii, uvádí BBC.

Přečíst článek
Britský premiér Sunak tři roky bez EU interpretuje jako příležitost.

Chmurný obraz, brexit stojí Velkou Británii 100 miliard liber ročně

Před třemi lety opustila Velká Británie společný trh Evropské unie (EU) a teď přišel účet: ekonomové spočítali, že Spojené království tratí 100 miliard liber ročně (2,7 bilionu korun), přičemž dopady zahrnují vše od obchodních investic až po nedostatek pracovních sil, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Beyoncé vystoupením v Dubaji naštvala část fanoušků.

Beyoncé dostala za vystoupení v Dubaji miliony dolarů. Podle části fanoušků se zaprodala

Pět let fanoušci královny popu Beyoncé čekali na její další koncert. Jenže teď se na ní valí kritika – vystoupení na soukromé show v Dubaji u příležitosti otevření luxusního hotelu Atlantis The Royal si podle mnohých mohla odpustit.

Přečíst článek
Čína čelí exodu.

Čína čelí novému exodu, bohatí opouštějí zemi. I s majetkem

Rozhodnutí čínského prezidenta Si Ťin-pchinga zrušit cestovní omezení kvůli covidu urychluje exodus bohatých Číňanů, píše agentura Bloomberg. Což by mohlo znamenat také značný odliv kapitálu.

Přečíst článek
Hráči Manchesteru City slaví gól. Fotbalový klub patří mezi nejlepší na světě, podle finančního žebříčku je nejbohatší.vého zápasu anglické Premier League mezi Manchesterem United a Manchester City na Old Trafford v Manchesteru, Anglie, sobota 14. ledna 2023. (AP Photo/Dave Thompson) Kredit : ČTK / AP

Nejbohatším klubem je Manchester City, největším skokanem Liverpool. Žebříčku dominuje Premier League

Nejvyšší příjmy měl v sezoně 2021/22 Manchester City. Nejvíc si polepšil Liverpool. Více než polovina nejbohatších klubů na světě hraje Premier League – v top 20 je jich hned jedenáct (viz tabulka pod článkem). Je to poprvé, kdy je v žebříčku fotbalových boháčů sestavovaném společností Deloitte více než polovina klubů ze stejné ligy.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Británie přitvrzuje, šéfům technologických firem hrozí vězením

Takzvaní rebelové v Konzervativní straně předložili pozměňovací návrh, který pro šéfy technologických firem jako je Facebook nebo Twitter navrhoval až dva roky vězení za neschopnost chránit děti před škodlivým obsahem. Vláda premiéra Rishiho Sunaka slíbila, že jim vyhoví.

Přečíst článek
Anders Opedal (vlevo), generální ředitel Equinoru, nečeká, že by plyn a elektřina výrazně zlevnily.

Vysoké účty za elektřinu a plyn zůstanou. Kvůli obnovitelným zdrojům, soudí šéf Equinoru

Šéf norského energetického gigantu Equinor Anders Opedal neočekává, že se účty za plyn a elektřinu vrátí na úroveň před pandemií covidu. Vysvětluje to obřími náklady na přechod od fosilních paliv k obnovitelným zdrojům energie.

Přečíst článek
Obálka knihy Náhradník ve španělštině, kterou napsal princ Harry.

O čem píše princ Harry? O rodině, drogách, ztrátě panictví a Afghánistánu

Uniklé úryvky z memoárové knihy prince Harryho Náhradník (Spare) vyvolaly značný rozruch. Kniha oficiálně vyjde 10. ledna. Takže o čem všem píše princ Harry? Tady jsou dosavadní tvrzení a odhalení:

Přečíst článek
Rinat Achmetov přišel od začátku války o miliardy dolarů.

Válka s Ruskem tvrdě zasáhla i ukrajinské oligarchy. Přišli o miliardové majetky

Miliardáři na Ukrajině si dlouhá léta drželi obrovskou ekonomickou a politickou moc. Jenže situace se mění od začátku ruské invaze loni v únoru – nejznámější ukrajinští oligarchové přišli o miliardové majetky, píše BBC.

Přečíst článek
Dočkal se, Lionel Messi líbá trofej pro mistra světa.

Lionel Messi: fotbalový sen, který se stal skutečností. A běží dál

Málokterý sportovní příběh by mohl mít šťastnější konec než ten Lionela Messiho. Argetinská fotbalová ikona se v roce 2022 stala legendou. Stačilo málo, vyhrát mistrovství světa. Konečně, chtělo by se dodat. I proto je Messi jeden z deseti osobností roku 2022 portálu newstream.cz.

Přečíst článek
Vítězstvím by Messi a spol. pomohli i ekonomice Argentiny

Inflace v Argentině se blíží sto procentům. Vítězství Messiho a spol. by zemi pomohlo

Vedle sportovního úspěchu by výhra v nedělním finále mistrovství světa v Kataru ve fotbale mohla Argentině přinést i ekonomickou vzpruhu. Messi a spol. mohou Argentincům přinést nekonečnou radost a pomoci krotit obří inflaci.

Přečíst článek

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme