Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Generální ředitelka YouTube končí, chce se věnovat rodině

CEO YouTube Susan Wojcická oznámila, že ve funkci končí.
ČTK
Ondřej Bílek
obi

Susan Wojcická ve čtvrtek oznámila, že odstupuje ze své funkce generální ředitelky YouTube. Nahradí ji dosavadní produktový ředitel Neal Mohan, uvedl CNBC.

Reklama

„Rozhodla jsem se začít novou kapitolu zaměřenou na moji rodinu, zdraví a osobní projekty,“ řekla.

Apple i provozovatel Googlu hlásí nižší zisky a ne zrovna ideální tržby

Apple i provozovatel Googlu hlásí nižší zisky a ne zrovna ideální tržby

Big Tech společnosti Apple a Alphabet, která provozuje největší vyhledávač na světě Google, zaznamenaly ve čtvrtém čtvrtletí pokles zisků. Applu klesly i tržby, Alphabetu stouply, ale zůstaly za očekáváním, vyplývá z oznámení obou firemních gigantů.

Přečíst článek

Wojcická (54) nastoupila do YouTube jako CEO v roce 2014. Současně uvedla, že se dohodla s generálním ředitelem Alphabet Sundarem Pichaiem, že v dlouhodobém horizontu převezme poradenskou roli ve službách Google a Alphabet. „Umožní mi to využít své zkušenosti a nabídnout rady napříč Googlem a portfoliem společností Alphabet,“ napsala.

CNBC uvedl Wojcická má letité vazby na zakladatele Googlu Larryho Page a Sergeye Brina, do Googlu nastoupila v roce 1999 a v roce 2006 se podílela na akvizici YouTube za 1,65 miliardy dolarů.

Microsoft do svého vyhledávače Bing zapojil umělou inteligenci. Recenzenti jsou nadšeni

Vyhledávání už nebude jako dřív. Bing s umělou inteligencí může rozbít dominanci Googlu, míní experti

Microsoft s velkou slávou představil novou podobu svého internetového vyhledávače Bing a prohlížeče Edge, do nichž za miliardy dolarů ve spolupráci se startupem OpenAI zapojil umělou inteligenci. A první reakce renomovaných expertů jsou nadšené. Jestli někdo může zbourat dlouholetou dominanci Googlu na trhu, tak právě nový Bing, míní. Ovšem ani v Googlu nespí. Svět čeká dlouho nemyslitelný boj o podíl na trhu vyhledávačů, který z reklam přináší více než sto miliard dolarů ročně.

Přečíst článek

Během svého působení Wojcická dohlížela na rychlou expanzi společnosti, aby se stala největší videoplatformou na světě. YouTube má nyní více než 2,5 miliardy aktivních uživatelů měsíčně a každou minutu je na platformu nahráno více než 500 hodin obsahu, uvedla společnost.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme