Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Značky Mall.cz a CZC.cz mohou pod novým majitelem fungovat ještě dlouho

Roy Perticucci, ředitel Allegro
ČTK
 ČTK

Zánik e-shopů Mall.cz a CZC.cz, které patří pod polskou společnost Allegro, nový majitel zatím neplánuje. Uvedl to datový ředitel Allegra Wojciech Bogdan. Případný přesun pozornosti pouze k on-line tržišti Allegro.cz, které na český trh vstoupilo v květnu tohoto roku, by podle něj záležel na tom, kolik zákazníků by z Mallu a CZC na Allegro odešlo a také na jejich spokojenosti s těmito obchody.

Reklama

„Obchody Mall a CZC ponecháváme v plném provozu stejně tak jako všechny investice, které do nich vkládáme. Obě značky zatím pokračují a mohou pokračovat ještě dlouho, uvidíme,“ uvedl Bogdan.

Své produkty na Allegro.cz aktuálně nabízí více než 20 tisíc obchodníků, řekl Bogdan. Největší zájem dosud zákazníci projevili o vybavení do domácnosti a na zahradu, a to zejména sekačky na trávu, lůžkoviny či přikrývky. V kategorii elektroniky pak vedou kuchyňské potřeby a doplňky, jako jsou kryty a obaly. Třetím nejprodávanějším druhem zboží je na českém Allegru kosmetika. Poptávané jsou parfémy, přípravky na barvení vlasů nebo koupelová i sprchová kosmetika, uvedli dnes zástupci firmy.

Daniel Křetínský

Křetínský a spol. se zbavují Mallu. Za miliardu eur

Novým vlastníkem Mall Group se stane polská společnost Allegro. Součástí transakce je také mladá logistická firma WeDo.

Přečíst článek

On-line tržiště Allegra v Polsku měsíčně navštíví průměrně 21 milionů uživatelů, což odpovídá 66 procentům obyvatel země starších 16 let. Cílem Allegra na českém trhu je především rozšířit nabídku a přizpůsobit ji potřebám zákazníků, uvedla již dříve firma. Své on-line tržiště má v Česku také Alza.cz nebo Heureka.cz. Na tuzemský trh letos rovněž nově vstoupilo tržiště Kaufland.cz.

Allegro v loňském roce zvýšilo provozní zisk bez zahrnutí jednorázových položek o čtyři procenta na 2,15 miliardy zlotých (téměř 11 miliard korun). V samotném čtvrtém čtvrtletí zisk meziročně vzrostl o třetinu na 668 milionů zlotých. Firma také provozuje platformu pro srovnávání cen Ceneo.pl. Internetové obchody Mall Group Allegro koupilo na přelomu předloňského a loňského roku za 867 milionů eur (přes 21 miliard korun). Zároveň koupilo kurýrní službu WeDo.

Mall Group má nového šéfa, Francouze Jeana Charretteura

Mall Group má nového šéfa. Je jím Francouz Jean Charretteur. Povede i CZC

Novým generálním ředitelem skupiny e-shopů Mall Group se stal dosavadní šéf UNO Hypermarché v Alžírsku Jean Charretteur. Nahradil Jakuba Střeštíka. Skupina uvedla, že Charretteur zároveň bude ředitelem obchodu s elektronikou CZC, kde převezme část aktivit od odcházející Jitky Dvořákové.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Black Friday a výprodej? Zapomeňte, slevy jsou jen deset až 15 procent, tvrdí Hlídač shopů

Black Friday a výprodej? Zapomeňte, slevy jsou jen deset až 15 procent, tvrdí Hlídač shopů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme