Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mall Group má nového šéfa. Je jím Francouz Jean Charretteur. Povede i CZC

Mall Group má nového šéfa, Francouze Jeana Charretteura
Mall Group, užito se svolením
 ČTK

Novým generálním ředitelem skupiny e-shopů Mall Group se stal dosavadní šéf UNO Hypermarché v Alžírsku Jean Charretteur. Nahradil Jakuba Střeštíka. Skupina uvedla, že Charretteur zároveň bude ředitelem obchodu s elektronikou CZC, kde převezme část aktivit od odcházející Jitky Dvořákové.

Reklama

Charretteur zastřeší aktivity Mallu v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku a bude se podílet na prohlubující se integraci s polskou skupinou Allegro, pro kterou je vstup na český trh jedním z kroků v plánu mezinárodní expanze. Nákupní platforma Allegro je jedním z deseti největších internetových obchodů na světě.

„Naším cílem je nyní maximálně efektivně propojit to nejlepší z obou světů, tedy širokou a cenově výhodnou nabídku Allegra se silnou zákaznickou bází, expertními znalostmi, a především dlouhodobými zkušenostmi s prodejem zboží z vlastních skladů na straně Mallu a CZC,” uvedl Charretteur. Ve vedení společnosti CZC pak plánuje nový šéf hlouběji propojovat její expertní týmy se zahraničními protějšky skupiny Allegro.

Daniel Křetínský

Křetínský a spol. se zbavují Mallu. Za miliardu eur

Novým vlastníkem Mall Group se stane polská společnost Allegro. Součástí transakce je také mladá logistická firma WeDo.

Přečíst článek

Hlavní task: Integrace s polským Allegrem

Charretteur se postavil do čela Mall Group po tříletém působení ve společnosti UNO Hypermarché v Alžírsku, kde zastával pozici generálního ředitele. Několik předešlých let působil u prodejce hraček Toys "R" Us, taktéž v pozici generálního ředitele, konkrétně pro Francii, Španělsko a Portugalsko.

Pět let předtím zastával funkci obchodního ředitele pro nepotravinářské zboží ve společnosti Metro AG, v manažerských pozicích působil také v britské společnosti Dixons či obchodním řetězci Carrefour. Charretteur má za sebou rovněž zkušenost z českého trhu, více než tři roky totiž sídlil v Praze v rámci manažerské pozice pro společnost Tesco, kde měl na starost rozvoj firmy právě v ČR a na Slovensku.

Mall Group spolu s kurýrní službou WeDo vykázala za fiskální rok končící loni 31. března provozní ztrátu (upravená EBITDA) 96 milionů zlotých, tedy přes půl miliardy korun, proti předchozímu mírnému zisku. Výnosy přesáhly 3,13 miliardy zlotých, tedy asi 17,3 miliardy korun. Mall a WeDo patří do polské skupiny Allegro od loňského jara.

Ondřej Fryc v pořadu Jiný peníze
video

Ondřej Fryc: Většina lidí na investice do start-upů prostě nemá

Investování do start-upů je obrovsky riziková věc, většinou se to nepovede, start-up to nevydělá zpátky, říká v pořadu Jiný peníze Ondřej Fryc, zakladatel venture kapitálové společnost Reflex Capital.

Přečíst článek

M&A, ilustrační foto

Tuzemský trh fúzí a akvizic letos zachránily odložené transakce z doby pandemie

Letošní rok přinesl na českém trhu M&A rekordní obchod v podobě prodeje společnosti Avast konkurenčnímu Nortonu. Na rozdíl od globálního trhu ten tuzemský rostl. Mohly za to ale především odložené obchody z pandemických let.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme