Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Více peněz za méně práce. Pepco mění růstovou strategii

Více peněz za méně práce. Pepco mění růstovou strategii
iStock
 ČTK

Evropský provozovatel diskontních prodejen Pepco zpomalí v letošním roce otevírání nových provozoven a více se zaměří na ziskovost.

Reklama

Pepco v září zveřejnilo dvě varování ohledně vývoje zisku. Nyní předpokládá, že ve finančním roce 2023/2024 otevře 400 nových prodejen, což je méně než rekordních 668, které otevřela v v uplynulém finančním roce do konce září 2023. Firma to podle agentury Reuters uvedla na středečním setkání s investory. Společnost v Evropě provozuje obchody pod značkami Pepco a Dealz, v Británii vlastní značku Poundland.

Skupina rovněž přezkoumá program obnovy prodejen ve střední a východní Evropě. Ten bude spolu se zpomalením otevírání nových prodejen součástí plánu na zlepšení ziskovosti.

Matka řetězce Pepco zkrachovala. Akcionářům zbyly jen oči pro pláč

Steinhoff, matka řetězce s levnými oděvy Pepco, skončil. Akcionáři ve středu odhlasovali zrušení společnosti a její stažení z burz ve Frankfurtu a Johannesburgu. Oznámení následovalo po zprávě, že strůjce pádu společnosti Steinhoff Markus Jooste prohrál v Německu odvolání proti zatykači, napsala agentura Bloomberg. Přečtěte si miliardovou story úspěchu i hlubokého pádu.

Přečíst článek

Prioritou je zisk

„Musíme se znovu soustředit na dosažení přiměřenějšího růstu - dělat méně, abychom dosáhli více - s větším důrazem na zlepšení ziskovosti a generování hotovosti v našich zavedených obchodech,“ uvedl výkonný předseda správní rady Andy Bond.

Firma na konci září podruhé za necelé tři týdny snížila výhled zisku. Jako důvod uvedla stále náročnější obchodní prostředí ve střední a východní Evropě a některé nesprávné kroky vedení. Akcie firmy, s nimiž se obchoduje na burze ve Varšavě, se za poslední rok propadly o 27 procent.

Minulý týden firma oznámila, že tržby za finanční rok do konce září zvýšila o 17,7 procenta na rekordních 5,65 miliardy eur (139,4 miliardy korun). Tržby prodejen Pepco se zvýšily o 24,8 procenta a tržby obchodů Poundland o 8,4 procenta. Hrubý provozní zisk za rok do konce září podle předběžných údajů vzrostl na 750 milionů ze 731 milionů eur v předchozím finančním roce. Na konci finančního roku 2022/2023 měla 4629 obchodů.

Polský řetězec HalfPrice expanduje po Praze

Polský řetězec HalfPrice expanduje v Praze. Trvající krizi na trhu s dámskou módou navzdory

Polští obchodníci s módním zbožím válcují český trh. Skupina CCC, provozující například stejnojmenné obchody s obuví, otevře v září hned dvě velké prodejny své další sítě HalfPrice s módou a bytovými doplňky. Její vlaková loď bude sídlit v budově Diamant na Václavském náměstí, kde nahradí nadnárodní řetězec s nizozemskými kořeny C&A. Další nová velká prodejna HalfPrice už se také chystá v nákupní galerii Arkády Pankrác.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme