Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V Samsungu se poprvé v historii chystá stávka odborů

Odbory ve firmě Samsung Electronics vyhlásily první stávku v historii
ČTK
 ČTK

Odbory v jihokorejské technologické společnosti Samsung Electronics vyhlásily na příští týden první stávku v 55leté historii firmy, požadují vyšší mzdy, píše BBC. Odbory mají zhruba 28 tisíc členů, což je více než pětina zaměstnanců podniku. Jednodenní protest plánují na 7. června.

Reklama

Odboroví funkcionáři akci oznámili na živě přenášené tiskové konferenci, kde drželi transparent s nápisem: „Nemůžeme nadále tolerovat represi práce, represi odborů.“

Vedení společnosti Samsung Electronics jedná s odbory o mzdách od začátku letošního roku. Zástupci zaměstnanců požadují zvýšení mezd o 6,5 procenta a bonusy vázané na zisk společnosti. Zatím se ale obě strany nedohodly.

Samsung Electronics je největším světovým výrobcem paměťových čipů, chytrých telefonů a televizorů. Analytici varovali, že plnohodnotná stávka by mohla ovlivnit výrobu počítačových čipů ve firmě a ovlivnit globální dodavatelské řetězce v odvětví elektroniky.

Samsung Electronics je vlajkovou lodí jihokorejského konglomerátu Samsung Group. Je to největší z rodinných podniků v zemi, které mají na tuto čtvrtou největší ekonomiku v Asii zásadní vliv.

Reklama

Skupina Samsung Group byla známá tím, že až do roku 2020 neumožňovala odborům zastupovat zaměstnance. Tehdy se společnost dostala do hledáčku veřejnosti, když byl její šéf stíhán za manipulaci trhu a za úplatkářství.

Americký technologický gigant Apple představil nové verze svých počítačových tabletů iPad Air a iPad Pro

Novinky od Apple. Firma představila nové tablety i vysoce výkonný procesor

Americký technologický gigant Apple představil nové verze svých počítačových tabletů iPad Air a iPad Pro i nový vysoce výkonný procesor M4. Firma přichází s novými verzemi tabletů iPad poprvé od října 2022, píše server CNBC.

Přečíst článek

Ropná rafinérie

Saudi Aramco či Samsung. Burzovní klenoty, ke kterým se Čech může jen stěží dostat

Existují velké, burzovně obchodované firmy, jejichž akcie si snadno – na pár kliknutí – může pořídit i našinec. Jde třeba o Apple, Amazon nebo Microsoft. No, a pak existují také velké, burzovně obchodované firmy, jejichž akcie si Čech prakticky pořídit nemůže.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme