Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

19 milionů prodaných konzolí, úspěch PlayStation 5 přihrál Sony rekordní zisk

Úspěch konzolí PlayStation 5 přihrál Sony rekordní zisk.
ČTK
 ČTK

Japonský elektrotechnický koncern Sony v uplynulém finančním roce zvýšil provozní zisk na rekordních téměř 1,21 bilionu jenů (190 miliard korun), zatímco tržby se zvýšily o 16 procent na 11,54 bilionu jenů. Firma těžila především z vysokého zájmu o herní konzoly PlayStation 5, kterých prodala 19,1 milionu. I to je rekord. Finanční rok 2022 skončil na konci března.

Reklama

Vedle konzolí se dobře prodávala i hudba, k rekordnímu zisku přispěla i divize polovodičů. Management původně předpokládal, že provozní zisk se v uplynulém finančním roce sníží na 1,18 bilionu jenů, nakonec ale nepatrně překonal zisk 1,202 bilionu jenů z předchozího finančního roku a dostal se na rekordních 1,208 bilionu jenů, po zaokrouhlení uvedených 1,21 bilionu.

Playstation 5 od společnosti Sony

Sony čelí miliardové žalobě kvůli PlayStationu. Na výsledek čekají zástupy hráčů

Japonská společnost Sony čelí v Británii žalobě o pět miliard liber (146 miliard korun) kvůli své herní konzoli PlayStation. Její uživatelé jsou přesvědčeni, že firma zneužívá svého postavení na trhu a v posledních šesti letech jim účtovala příliš vysoké ceny za hru samotnou i neúměrné poplatky za nákupy doplňků. Informoval o tom server BBC.

Přečíst článek

Co se čtvrtého čtvrtletí týče, provozní zisk meziročně klesl o sedm procent na 128,5 miliardy jenů. Tržby naopak o 35 procent vzrostly a dostaly se na 3,06 bilionu jenů.

Evropě ujíždí vlak v technologiích. V Top 50 nejvíce inovativních firem je nahrazují asijské.

Evropě ujíždí vlak v inovacích. V Top 50 nejlepších firem světa je nahrazují asijské

Mezi 50 nejvíce inovativními firmami světa je jen osm společností z Evropy, což je o polovinu méně než před dvěma lety. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti Boston Consulting Group (BCG). V první polovině žebříčku jsou podle něj pouze dvě evropské společnosti. Výrazně naopak roste zastoupení asijských firem.

Přečíst článek

Herní divize je pro Sony klíčová, k provoznímu zisku přispěla za celý rok částkou 250 miliard jenů. To je sice proti předchozímu roku pokles o 27 procent, firma to ale vykompenzovala vyššími zisky v jiných divizích.

Vychází nový herní hit Call of Duty.

Střílečku Call of Duty vám necháme deset let, uklidňuje Microsoft

Pokud Microsoft zdárně dotáhne akvizici společnosti Activision Blizzard, která vydává populární střílečku Call of Duty, zůstane deset let dostupná i pro PlayStation. Plán je to jasný: uklidnit konkurenta Sony, hráče a regulační orgány.

Přečíst článek

Na současný finanční rok Sony předpovídá tržby kolem 11,5 bilionu jenů, což by bylo zhruba jako v uplynulém roce. U provozního zisku ale počítá přibližně s tříprocentním poklesem na 1,17 bilionu jenů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft pohltí firmu Activision Blizzard

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft získá firmu Activision Blizzard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme