Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Unilever vyhodí 1500 manažerů, mírní obavy akcionářů

Unilever
iStock

Britský výrobce potravin a spotřebního zboží po celém světě propustí zhruba pět procent své pracovní síly na manažerských pozicích kvůli změně struktury podniku. Po neúspěchu s nabídkou na převzetí divize zdravotní péče pro spotřebitele firmy GlaxoSmithKline se tak snaží zmírnit obavy akcionářů. Propouštění se nedotkne pracovních míst v továrnách, oznámila firma působící i v Česku.

Reklama

Společnost uvedla, že na organizačních změnách pracovala zhruba rok. Podle agentury Reuters se inspirovala restrukturalizací, jakou před třemi lety prošel její hlavní rival, americký nadnárodní koncern Procter & Gamble. Ten při největších změnách za posledních 20 let vytvořil tehdy šest nových divizí. Unilever se nově rozdělí do pěti divizí, které se zaměří na produkty z oblasti péče o krásu, osobní péče, péče o domácnost, výživy a na výrobu zmrzliny.

Ilustrační foto

ETF fondy. Řešení, jak ušetřit na poplatcích?

Každý investor by se měl při výběru investičního portfolia zaměřit nejen na výnosy, ale také na poplatky. Těm se totiž nelze vyhnout, ale jejich výše zásadním způsobem ovlivňuje, jak výnosné portfolio bude. Z tohoto hlediska se jako nejvýhodnější jeví pasivní indexové ETF fondy, jejichž náklady na správu a vedení se pohybují mezi 0,1 a 0,2 procenta za rok.

Přečíst článek

Zpráva, že Unilever upustil od záměru koupit divizi zdravotní péče pro spotřebitele firmy GlaxoSmithKline (GSK), se objevila před více než týdnem. GSK, od níž chtěl Unilever loni za 50 miliard liber (téměř 1,5 bilionu korun) získat divizi, pod kterou spadají značky jako zubní pasta Sensodyne, vitaminový doplněk Emergen-C nebo lék proti bolesti Panadol, nabídku třikrát odmítla jako příliš nízkou.

palírna, ilustrační foto

Tragický rok pro pálenice, nejhorší za deset let. Nejsou švestky a jablka

Špatná zpráva pro tuzemské milovníky „té pravé, domácí“ slivovice. Loňský propad úrody švestek je důvodem jedné z nejhorších sezón za posledních deset let v pěstitelských pálenicích. Ani calvadosu kvůli poklesu sklizených jablek příliš nebude, vyplývá z odhadu Unie destilatérů na základě ankety mezi svými členy. V jednotlivých regionech se však situace liší a některé pálenice přece jen hlásí nadprůměrný zájem.

Přečíst článek

Unilever působí ve více než 190 zemích a vlastní na 400 značek. V roce 1991 začal působit i v České republice, kde podle informací na svém webu zaměstnává kolem 330 lidí a stojí například za dezinfekčním prostředkem Savo.

Firma vyrábí velké množství produktů, například mýdla Dove nebo zmrzliny Magnum. Její akcie za poslední rok odepsaly kolem 13 procent. Pobočka firmy v České republice předloni snížila meziročně zisk zhruba o třetinu na 36,9 milionu korun. Čistý obrat společnosti klesl o pět procent na 4,14 miliardy korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme