Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kosmetika - informace o tématu

Shein si chce vyšlápnout na kosmetické giganty

Shein si chce vyšlápnout i na kosmetické giganty. Nebude to mít snadné

„Rtěnkový index“ funguje. Čerstvé výsledky kosmetických gigantů opět potvrzují, že v dobách, kdy jsou lidé nuceni se uskromnit, dělají si radost aspoň více či méně drobnými nákupy kosmetiky a vůní. A tak obchodníci s módou, kteří nyní čelí menší ochotě zákazníků utrácet, hledají cesty, jak si ukrojit kus i z trhu „beauty“. To ovšem platí také o úspěšném predátorovi na poli rychlé módy, čínském Sheinu.

Přečíst článek
obchody Esteé Lauder

Dědicové se perou, impérium Estée Lauder se třese. Je to jako Succession v reálu

Současný šéf Estée Lauder Fabrizio Freda buď zásadně vylepší hospodaření, anebo půjde. A firmu si přeberou zpět dědicové. Jenže, který z nich to bude?

Přečíst článek
šéf L'Oréalu Nicholas Hieronimus

Šéf L'Oréalu: Trh s kosmetikou do konce desetiletí výrazně vzroste

Trh s kosmetikou do konce desetiletí vzroste o téměř 50 procent na 400 miliard eur, odhaduje šéf L'Oréalu Nicholas Hieronimus. Řekl to v rozhovoru s agenturou Bloomberg. Ve své prognóze se opírá o vzestup střední třídy a skutečnost, že lidé chtějí prémiové produkty s vyšší cenou. Připomíná také, že spotřebitelská základna se rozšířila nad rámec žen a mladých lidí.

Přečíst článek

Pavel Maurer: Pražské prodejny Bezobalu končí. Je to obrovská škoda, budou mi chybět

Nečekané loučení zastihlo v tomto týdnu gurmeta Pavla Maurera. Jeho oblíbené pražské bezobalové prodejny ohlásily, že neustály náročnou finanční situaci a postupně zavřou.

Přečíst článek
Notino míří do kolébky parfémů. Francii hodlá obsluhovat ještě letos

Notino míří do kolébky parfémů. Francii hodlá obsluhovat ještě letos

I přes krizi beauty byznys jen kvete, ukazují výsledky e-shopu Notino. Prodejce parfémů a kosmetiky v posledním finančním roce rostl obratově o třetinu na více než miliardu eur (asi 23,8 miliardy korun). Před sebou má velké cíle. Ještě letos by chtělo expandovat do kolébky parfémů - Francie.

Přečíst článek
Notino je znovu nejlepším e-shopem v oblasti krásy, zdraví a parfémů v soutěži ShopRoku 2022

Notino je znovu nejlepším e-shopem v oblasti krásy, zdraví a parfémů v soutěži ShopRoku 2022

Internetový obchod s parfémy a kosmetikou Notino opět bodoval v tradiční soutěži e-shopů ShopRoku pořádané srovnávačem cen Heureka na základě hlasování spotřebitelů. Zvítězil celkem ve třech kategoriích týkající se zdraví, krásy a parfémů, přičemž Cenu kvality v oblasti krásy a zdraví získalo Notino již poosmé, uvedli zástupci firmy.

Přečíst článek
REPORTÁŽ: Navštívili jsme nejvoňavější kout světa. Je jím Salála v Ománu

REPORTÁŽ: Navštívili jsme nejvoňavější kout světa. Je jím Salála v Ománu

Ideální klima, 30 stupňů, příjemné moře. Za 10 minut se přesunete do hor a za půl hodiny můžete kráčet po měsíční krajině místní pouště. Salála v Ománu je okouzlující místo, odkud putují voňavé františky do celého světa. A děje se tak již tisíce let. I proto to tady všude voní omamnými éterickými oleji z pryskyřic.

Přečíst článek
Estée Lauder, parfém

Estée Lauder chce převzít módní značku Tom Ford za téměř tři miliardy dolarů

Americká kosmetická společnost Estée Lauder se blíží k dohodě o koupi módní značky Tom Ford za 2,8 miliardy dolarů (téměř 66 miliard korun). Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Podle zdrojů firmy tento týden zahájily exkluzivní rozhovory a dohodu by mohly oznámit již v pondělí.

Přečíst článek
Johnson & Johnson, ilustrační foto

Johnson & Johnson končí s prodejem kontroverzního dětského pudru

Společnost Johnson & Johnson neustála mediální tlak. Po 130 letech se rozhodla ukončit prodej dětského pudru vyrobeného na bázi mastku. Na celém světě bude nyní prodávat jen ten z kukuřičného škrobu. Na výsledek vleklých sporů upozornila agentura Reuters.

Přečíst článek
Zakladatel L'Occitane Olivier Baussan

Bojíme se o zaměstnance. L'Occitane svoje obchody v Rusku nezavře

Francouzská kosmetická značka L'Occitane nechá navzdory invazi na Ukrajinu své obchody v Rusku otevřené. „O uzavření obchodů jsme dlouze diskutovali. Chceme ale ochránit naše zaměstnance před možnou odvetou,“ uvedla firma pro server BBC.

Přečíst článek
Parfém, ilustrační foto

Eshop Notino těžil z uzavření kamenných prodejen. Tržby zvýšil na 18 miliard

Zavřené kamenné prodejny a expanze v zahraničí. To jsou dva hlavní faktory, které přispěly k růstu tržeb internetového prodejce parfémů Notino. Společnost dále uvedla, že se zvýšila poptávka po kosmetice a dalších přípravcích pro osobní péči.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat  demisi. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. 
Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme