Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trio výrobců náklaďáků zafinancuje v Evropě síť dobíjecích stanic za miliardy

Daimler, Traton a Volvo dají společně 500 milionů eur na výstavbu dobíjecích stanic pro elektrické nákladní auta a autobusy. Ilustrační foto.
Daimler Trucks
 ČTK

Tři velcí evropští výrobci nákladních automobilů - Daimler Trucks, Volvo a Traton plánují zafinancovat výstavbu tisíce dobíjecích stanic v Evropě pro elektrická nákladní auta i autobusy.

Reklama

Za tímto účelem plánují založit společný podnik. Jeho prostřednictvím pak chtějí do roku 2027 vybudovat v Evropě nejméně 1700 dobíjecích stanic. Do společného podniku, který budou vlastnit rovným dílem, investují 500 milionů eur (12,8 miliardy korun), napsala agentura DPA.

Společný podnik bude sídlit v Amsterdamu, časem bude hledat další partnery a veřejné financování. Podle dohody mají být veřejné dobíjecí stanice, které budou napájeny ekologickou elektřinou, vybudovány v blízkosti dálnic, logistických center a míst vykládky.

Nabíjecí stanice mají připravit půdu pro klimaticky neutrální nákladní dopravu do roku 2050, uvedly automobilky. Rozšíření nabíjecí infrastruktury je hlavní překážkou masového rozšíření vozidel poháněných bateriemi.

Foto: Daimler Trucks

Reklama

Volvo postaví v Evropě gigafactory. S vývojem baterií mu pomůže Northvolt

Švédská automobilka Volvo Car Group se chystá vytvořit společný podnik se švédským výrobcem baterií Northvolt. Sdružení se zaměří na vývoj udržitelných baterií pro elektromobily. Volvo pro jejich výrobu postaví i velkokapacitní závod.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme