Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Toyota a Daimler spojí síly. V Japonsku budou vyrábět nákladní auta

Japonská automobilka Toyota Motor a německý Daimler Truck Holding uzavřely předběžnou dohodu o spojení svých aktivit pro výrobu nákladních automobilů v Japonsku.
Profimedia
 ČTK

Japonská automobilka Toyota Motor a německý Daimler Truck Holding uzavřely předběžnou dohodu o spojení svých aktivit pro výrobu nákladních automobilů v Japonsku. Finanční podmínky transakce firmy zatím nezveřejnily.

Reklama

Společnost Daimler Truck vlastní japonského výrobce nákladních vozů Mitsubishi Fuso Truck and Bus. Ten by se podle dohody měl spojit s firmou Hino Motors, která je divizí Toyoty. Předpokládá se, že s akciemi sloučeného podniku se bude obchodovat na tokijské burze, uvedla agentura Reuters.

Toyota vyrobila rekordní počet aut. Pomohla lepší dostupnost čipů

Čipový hladomor skončil. Toyota v dubnu vyrobila rekordní počet aut

Největší japonská automobilka Toyota Motor v dubnu zvýšila celosvětovou výrobu meziročně o 13,8 procenta na 787 tisíc vozů, což je dubnový rekord. Za rekordním výsledkem je zlepšení dostupnosti mikročipů a také zotavení po pandemii covidu-19. Vyšší byl v dubnu také prodej vozidel, oznámila firma.

Přečíst článek

Šéf společnosti Daimler Truck Martin Daum na tiskové konferenci v Tokiu označil spojení aktivit za příležitost k zajištění dostatečných zdrojů pro technologický rozvoj. „Urychlujeme cestu k nulovým emisím. Je tady však jedna velká překážka, a to jsou potřebné finance,” uvedl Daum.

Elektromobily budou už po roce 2025 tvořit většinu produkce Škody Auto

Z linek Škody Auto budou už po roce 2025 sjíždět převážně elektromobily

Většinu produkce automobilky Škoda Auto budou tvořit po roce 2025 elektromobily. Srovnatelné prodeje aut s elektrickým pohonem a vozů se spalovacími motory v Česku budou po roce 2030, řekl člen představenstva Škody Auto pro prodej a marketing Martin Jahn deníku E15.

Přečíst článek

Firmy předpokládají, že konečnou dohodu podepíší v prvním čtvrtletí příštího roku a že transakci završí do konce příštího roku. „Plánovaný nový podnik bude významnou silou v jihovýchodní Asii,” prohlásil Daum. Šéf Toyoty Kodži Sató uvedl, že dohodnutá spolupráce bude vytvářet budoucnost užitkových vozidel v Japonsku.

forinty, ilustrační foto

Firmy v Maďarsku budou moci platit daně ve valutách

Maďarsko umožní firmám platit daně v eurech a dolarech namísto v "domácích" forintech, aby jim tak alespoň částečně kompenzovalo dopady vysokých nákladů na dovoz ze zahraničí. Oznámil to šéf kanceláře maďarského premiéra Gergely Gulyás. Opatření by podle analytiků mohlo zvýšit devizové rezervy v době, kdy jich Maďarsko potřebuje čím dál víc.

Přečíst článek

Společnost Daimler Truck se v roce 2021 oddělila od německého automobilového konglomerátu Daimler. Zbývající část Daimleru, která vyrábí osobní automobily, se vloni přejmenovala na Mercedes-Benz.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme