Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trinity Bank slaví čtvrtstoletí. Klienty odmění vyšší úrokovou sazbou u spoření

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
Veronika Kudrnová

Trinity Bank slaví letos v srpnu dvacet pět let svého působení na trhu. Jako narozeninový bonus odmění nové i stávající klienty vyšší úrokovou sazbou na spořicích účtech.

Reklama

Nově nabízí spoření s roční úrokovou sazbou 0,58 procenta bez omezení maximální výše vkladu. Tato úroková sazba je garantovaná do 31. prosince 2021.

Hlavními pilíři banky, která letos oslaví pětadvacetiny, jsou i nadále financování nemovitostí a developerských projektů a dlouhodobé nadstandardní zhodnocení peněz v rámci spořicích a vkladových účtů. „I nyní přicházíme s nadstandardními podmínkami spoření v souladu s misí chránit úspěch našich klientů,“ uvedl zakladatel Trinity Bank Radomír Lapčík, který je zároveň investorem internetového deníku newstream.cz.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Zisk Trinity Bank letos překročí 100 milionů korun

Trinity Bank, která patří mezi menší české bankovní domy, očekává za první pololetí zisk před zdaněním zhruba 70 milionů korun. Celoroční výsledek by měl překonat 100 milionů korun. Uvedl to zakladatel banky Radomír Lapčík. Za celý loňský rok banka vykázala zisk před zdaněním 75,4 milionu korun a po zdanění zhruba 61 milionů. Oficiální výsledky za pololetí banka zveřejní v červenci.

Přečíst článek

Letošní rok je pro Trinity Bank významný i pohledem finančních výsledků. Letošní zisk by měl podle Lapčíka překonat 100 milionů korun. Napovídá tomu i rekordní pololetní zisk. „Trinity Bank kontinuálně překračuje plán a utvrzuje v tom, že hlavní pilíře ryze české banky jsou i v době ekonomické nejistoty velmi stabilní,” uvedl již dříve Lapčík.

Od počátku roku banka poskytla podle Lapčíka větší objem úvěrů než za celý loňský rok a navýšila letos kapitál o 0,5 miliardy korun na 2,5 miliardy korun.

Banka dříve byla záložnou Moravský Peněžní Ústav. Společnost byla založena v roce 1996 ve Zlíně a patřila mezi největší spořitelní družstva v ČR. Bankovní licenci společnost dostala od České národní banky v polovině prosince 2018, následně se přejmenovala na Trinity Bank. Banka má kolem 25 tisíc klientů. 

Karel Růžička, ředitel Treasury v Trinity Bank

Růžička: Koruna kvůli sazbám posílí, ale ne skokově. Firmy to zvládnou

Koruna bude v důsledku růstu sazeb České národní banky nadále posilovat. Firmy silnější korunu zvládnou. Ale kurz 24 korun za euro by mohl být problém, říká šéf Treasury Trinity Bank Karel Růžička.

Přečíst článek

Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Mobilní bankovnictví, ilustrační foto

Trinity Bank zvýšila úrok u spořicího účtu. Mezi tuzemskými bankami je výjimkou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme