Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla pokořila další metu. Je to bilionová firma a Musk je suverénně nejbohatší

Elon Musk
Daniel Oberhaus / Creative Commons / CC BY 2.0

Reklama

Tržní hodnota amerického výrobce elektromobilů Tesla v pondělí poprvé překonala hranici jednoho bilionu dolarů (přes 22 bilionů korun). Informovala o tom agentura Reuters. Cenu akcií podniku podpořila zpráva o velké zakázce od autopůjčovny Hertz.

Bilionovou hranici doposud ve Spojených státech pokořilo pouze několik veřejně obchodovaných společností. Jako první z nich se nad tuto hranici dostala technologická firma Apple, a to v roce 2018.

Autopůjčovna Hertz v pondělí oznámila, že si objednala 100 tisíc vozů Tesla. Zakázka v hodnotě kolem 4,2 miliardy dolarů (zhruba 93 miliard korun) je největší samostatnou objednávkou, jakou Tesla doposud získala, napsala agentura Bloomberg.

Elon Musk

Musk má nakročeno stát se dolarovým bilionářem

Americký podnikatel Elon Musk by se jako první na světě mohl stát dolarovým bilionářem.

Přečíst článek

Akciová rally Tesly

Cena akcií Tesly tak poprvé překročila hranici 1000 dolarů za kus. V pondělí zavřely na hodnotě téměř 1025 dolarů za kus, za den tak přidaly přes 12 procent. K jejich růstu kromě zprávy o nové zakázce přispěly rovněž údaje o silném prodeji v Evropě a příznivá hodnocení analytiků, napsal server CNBC.

Analytik Adam Jonas z banky Morgan Stanley například v neděli zvýšil svůj cenový cíl pro akcie Tesly na 1200 dolarů z dřívějších 900 dolarů. Analytická společnost JATO Dynamics oznámila, že nejprodávanějším novým vozem v Evropě byl v září Model 3 od Tesly.

insider trading

Zlatý důl aneb Když firemní insider ví víc než ostatní

Akciové obchody vynesly loni firemním insiderům neuvěřitelných 23 procent. Je to nefér – ale možná nejméně nefér, jak to lze rozumně zařídit.

Přečíst článek

Spoluzakladatelem a šéfem automobilky Tesla je známý americký podnikatel Elon Musk, který je nejbohatším člověkem na světě. Musk podle údajů společnosti Factset vlastní zhruba 17 procenta automobilky Tesla, upozornila agentura AFP.

Před dnešním posílením akcií Tesly hodnota Muskova jmění podle indexu miliardářů agentury Bloomberg dosahovala 252 miliard dolarů. Na druhém místě byl zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos s majetkem v hodnotě 193 miliard dolarů.

Týden Tradera: Cena akcií Tesly ještě poroste, stejně tak i úrokové sazby

V posledních týdnech akciové trhy nepředváděly solidní výkony uplynulých měsíců a lze říci, že byly pod tlakem negativních zpráv zejména o inflaci. Přesto začátek úspěšné výsledkové sezony tento trend narušil a trhy následně dosáhly svých absolutních maxim. Výsledky reportovaných společností investory uklidnily a Index S&P 500 se tak vrátil k hodnotám kolem 4500 bodů. A co trhy v uplynulém období zajímalo nejvíce?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme