Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusy ani Bělorusy neubytujeme, říká majitel sítě hotelů Pytloun. K bojkotu vyzval i ostatní hoteliéry

Lukáš Pytloun
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Česká hotelová síť Pytloun Hotels s okamžitou platností přestala poskytovat ubytování všem občanům Ruska a Běloruska. „Že je to diskriminační? To všechny sankce. Umírají nevinní lidé, nemůžeme tomu jen nečinně přihlížet,“ reagoval pro newstream.cz Lukáš Pytloun, generální ředitel a majitel hotelové sítě.

Reklama

Síť butikových hotelů Pytloun v reakci na vojenskou agresi, kterou Rusko rozpoutalo na Ukrajině, ohlásila, že občané Ruska a Běloruska nebudou moci jejích služeb využít. Volné ubytovací kapacity síť poskytne uprchlíkům z Ukrajiny. 

„Chceme vyslat jasný signál občanům Ruska a Běloruska, že dokud neskončí nesmyslná vojenská agrese proti svobodné a svrchované Ukrajině, mají u nás dveře zavřené,“ uvedl majitel sítě Lukáš Pytloun. 

Otevřené dveře v hotelech Pytloun naopak mají běženci z válkou zasažené Ukrajiny. První rodiny jsou již zdarma ubytovány v Grand Hotelu Imperial v Liberci a Pytloun Hotelu Liberec. Příjezd dalších se očekává. „Další ubytovací kapacity pro ně jsme schopni vytvořit do 2-3 týdnů v Penzionu Union v Harrachově a v bývalém Wolkerově sanatoriu v Harcově,“ dodal Pytloun, který k obdobným krokům vyzval i ostatní ubytovatele. 

Dušan Kunovský, Central Group

Odmítnutí agrese je důležitější než zisk, říká Kunovský z Central Group. Developer zastavil prodej bytů Rusům a Bělorusům

Developer Central Group do odvolání zastavuje prodej bytů ve všech svých projektech občanům Ruska a Běloruska. Výjimku mohou mít pouze ti, kteří se písemně distancují od politiky svých vlád vůči Ukrajině, oznámila firma miliardáře Dušana Kunovského.

Přečíst článek

Bojkot poskytnutí služeb pro ruské a běloruské občany ze strany hotelové sítě strhl na sociálních sítích také vlnu nesouhlasných reakcí. Někteří jej označili za diskriminační. Na to Pytloun reagoval slovy: „Myslíte si, že sankce uvalené na Rusko nejsou diskriminační? Každá sankce je diskriminační. Já si neumím představit, že poskytnu ubytovaní ukrajinským uprchlíkům, kteří jsou v naprosto šílené situaci a zároveň ve stejném hotelu ubytuji Rusa, Putinova sympatizanta. Předcházím tím i případným konfliktům.“ 

Kýženým efektem by podle něj bylo, kdyby ruští občané, kteří kritizují vojenský vpád, při němž o život přicházejí nevinní lidé, vytvořili tlak na ruského prezidenta Putina, aby se co nejrychleji stáhl z Ukrajiny.

„Musejí přeci něco udělat, nesmějí nenechat zabíjet nevinné lidi, alespoň vyjádřit protest by měli,“ dodal Pytloun. 

Výjimky z nařízení budou možné. „Když nám nějaký člověk řekne, že s invazí nesouhlasí, budu mu věřit, a bude to legitimní důvod jej ubytovat, stejně jako Rusa či Bělorusa, který před tímto režimem utíká nebo je pronásledovaný za své politické smýšlení,“ uzavřel Pytloun.

Pytloun Hotels v současné době v Česku provozuje celkem čtrnáct designových hotelů.

>>>>>> Vše k válce na Ukrajině čtěte zde <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme