Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Red Bull stvořil nejbohatšího evropského mileniála

Sídlo a továrna F1 týmu Red Bull Racing nacházející se v Milton Keynes nedaleko Londýna.
profimedia.cz
Veronika Kudrnová
vku

Jednatřicetiletý dědic Red Bullu Mark Mateschitz stoupá v žebříčku miliardářů poté, co obdržel svou první dividendovou výplatu ve výši 582 milionů eur (v přepočtu asi 14,3 miliardy korun).

Reklama

Dědic Red Bullu Mark Mateschitz obdržel dividendu 582 milionů eur jako svou první platbu od loňského roku, kdy zdědil impérium energetických nápojů po svém zesnulém otci Dietrichovi, zakladateli tohoto nápojářského impéria.

Dietrich Mateschitz se vrhl do nápojářského byznysu v roce 1987 společně se svým thajským byznysovým partnerem Chaleem Yoovidhyou, který zemřel již v roce 2012. Jeho potomci dnes vlastní 51 procent Red Bullu.

Sídlo a továrna F1 týmu Red Bull Racing nacházející se v Milton Keynes nedaleko Londýna.

Brusel vyšetřuje, zda Red Bull nevytváří kartely a nezneužívá dominanci na trhu

Evropská komise (EK) provedla v několika členských zemích Evropské unie neohlášené kontroly v prostorách firmy působící v sektoru energetických nápojů. Má podezření, že tato firma porušuje antimonopolní pravidla EU, která zakazují kartelové dohody a zneužívání dominantního postavení na trhu.

Přečíst článek

Společnost sídlící v rakouském městečku Fuschl am See rozdělila mezi své akcionáře polovinu loňského zisku, který loni činil 1,56 miliardy eur. Vyplývá to z usnesení akcionářů zveřejněného v tamním podnikovém rejstříku, na který se odkazuje agentura Bloomberg.

Mateschitz vlastní v nápojářském gigantu 49procentní podíl prostřednictvím své holdingové společnosti, což mu umožňuje získat 383 milionů eur. Dalších 199 milionů eur ale obdržel nejbohatší mileniál Evropy z titulu zvláštních plateb připadajích rakouskému vlastníkovi. 

Vyplácená dividenda je nejnižší za tři roky. Red Bull se totiž loni potýkal s rostoucími marketingovými a výrobními náklady, které se podepsaly na ziskovosti podniku.

Sponzorské platby Red Bullu loni poprvé přesáhly jednu miliardu eur. Společnost více než 11 miliard plechovek svého kofeinového nápoje a dosáhla čistého příjmu 9,68 miliardy eur.

Renáta Kellnerová

Bohatí bohatnou. V Česku žije nejvíc dolarových miliardářů v historii

Energetická krize přinesla razantní nárůst majetku Daniela Křetínského. Většinový vlastník EPH přeskočil Pavla Tykače a Karla Komárka a stal se druhým nejbohatším Čechem a s majetkem 210,9 miliardy se dotahuje na Renátu Kellnerovou s rodinou. Uvádí nejnovější žebříček nejbohatších Čechů magazínu Forbes.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Akciové trhy padají jak hrušky. Historické prokletí druhého kvartálu pokračuje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme